Baraj la Centrul de Dializă/Află de aici ce planuri au autoritățile brăilene în lupta cu apele Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii de la Centrul de Nefrologie şi Dializă au făcut un baraj din saci cu nisip şi balast pentru a proteja zona unde vin bolnavii cu probleme renale. Familiile evacuate din locuințele Direcției Serviciilor Publice inundate din zona portului sunt bine la Lacu Sărat. Primarul spune că starea de alertă se menține pentru următoarea perioadă.

Chiar dacă centrul de dializă din zona Căpităniei este la o înălţime care nu permite intrarea apei, totuşi, salariaţii au făcut parapetul pentru a-i proteja pe pacienţii care zilnic ajung în clădire pe intrarea din strada Anghel Saligny.

Astăzi, Dunărea a atins 688 cm, în creștere cu patru cm față de cota zilei precedente.

Se mențin în faza a II-a de apărare sectoarele de dig: Călmățui-Gropeni-Chiscani (comp. I, II); Vărsătură și Brăila Dunăre Siret.

De asemenea, se mențin în faza a III-a de apărare: Filipoiu, Lungulețu, Gemenele, Bălaia, Măicanu, Titcov, Mărașu și Băndoiu din IMB, Noianu-Chiscani, Călmățui-Gropeni-Chiscani - comp. III și Municipiu.

Reacții

Primarul Aurel Simionescu spune că toată lumea este în așteptare, asta pentru că se anunță creșteri ale cotelor Dunării, mai ales după viitura din zona Fetești.

„La începutul săptămânii viitoare se preconizează o cotă de 710 cm. Va trebui să vedem ce se va întâmpla în amonte și să fim pregătiți", spune primarul.

În plus, acesta a dat asigurări că cei evacuați din zona portului și găzduiți în Lacu Sărat sunt în afara oricărui pericol și au tot ce le trebuie.

„Oamenii au primit hrană, cazare, îmbrăcăminte și altele, iar cei de la Crucea Roșie sunt alături de ei. Noi va trebui să ne mobilizăm ca după ce se va retrage apa să intervenim la blocurile unde stau aceste persoane pentru igienizare", a precizat edilul șef.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite