Dezvăluiri/ Primăria Galaţi a cheltuit 160.000 de lei pentru paza unei dărăpănături din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Galaţi a cheltuit 160.000 de lei pentru paza unei dărăpănături din Vâlcea
Primăria Galaţi a cheltuit 160.000 de lei pentru paza unei dărăpănături din Vâlcea

Banii oraşului sunt risipiţi de Primărie în Oltenia. Imobilul cu pricina aparţine municipalităţii de opt ani, dar zace nefolosit şi consumă inutil banii plătiţi de gălăţeni ca impozite şi taxe.

Botezată cândva „Bucegi”, vila a fost construită de municipalitatea gălăţeană în anii ’30 în staţiunea vâlceană Călimăneşti-Căciulata. După naţionalizare, imobilul a ajuns în administrarea unei întreprinderi de stat din Vâlcea, care a abandonat-o în 1993.

GALERIE FOTO AICI

Culmea retrocedării la Galaţi! Judecătorii au restituit în natură terenul pe care este construit un bloc de pe Faleză

Vandalizată de hoţi

Clădirea este întinsă pe trei nivele şi are peste 20 de camere. Ea a fost vandalizată timp de 10 ani, adică până în 2003, când Primăria Galaţi a reintrat în posesia ei prin Legea 10/2001.

Interior vilă Căciulata

„Clădirea a este a Galaţiului şi era destinată vacanţelor funcţionarilor. După Revoluţie ea a fost vandalizată şi părăsită”, ne-a spus Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Primăria Galaţi.

Din 2003, municipalitatea a cheltuit 160.000 de lei pentru paza vilei. Conform Sistemului Electronic de Licitaţii Publice, Primăria Galaţi plăteşte anual 20.683 lei firmei SC Prudent SA din Râmnicu Vâlcea, iar în cei opt ani de la reintrarea în posesie nu s-a făcut nici cel mai mic demers de reparare, rentabilizare sau măcar de asociere cu un investitor în turism.

Vila Călimăneşti Căciulata

La ora actuală, vila de la Călimăneşti-Căciulata se află într-o continuă stare de degradare, iar la ultimul etaj apa intră prin zonele în care acoperişul este spart. Totul trebuie refăcut: pereţi, pardoseli, tavane, sobe, instalaţii electrice.

Clădirea este plină de păianjeni

Primarul Dumitru Nicolae declară că vina nu-i aparţine şi arată cu degetul spre Guvern: „Legislaţia e de vină. Noi am vrut să băgăm vila pe segmentul social şi să o amenajăm pentru tratament, însă a apărut o hotărâre care interzice acest fel de investiţii. E adevărat că imobilul nu a mai fost reparat de 50 de ani, dar nu vă faceţi griji, că o vom renova”.

Întrebat de ce municipalitatea risipeşte sute de milioane pentru paza unei clădiri părăsite, primarul Nicolae a răspuns: „Altă soluţie nu avem. Dacă renunţăm la gardieni, ne vom trezi că nişte indivizi tuciurii la faţă ne fură până şi pereţii”.

 La ultimul etaj apa intră prin zonele în care acoperişul este spart

Pe lângă serviciile de pază, gălăţenii mai plătesc impozitul pentru vilă la Administraţia Financiară din cadrul Direcţiei de Finanţe a oraşului Călimăneşti.

Vitralii vila Căciulata

„Nu înţeleg de ce Primăria plăteşte atâţia bani pentru paza unei clădiri abandonate. Mai potrivit ar fi fost să investească în renovarea ei”, ne-a declarat consilierul local Viorel Trif.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite