Dezvăluiri/ „Poliţistul Anului” s-a ales cu dosar penal pentru complicitate cu hoţii din Combinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei din combinatul siderurgic Galaţi este cercetat penal pentru complicitate la furtAgentul Marian Munteanu, adus în cătuşe la sediul Curţii de Apel a fost desemnat în 2004 cel mai bun poliţist gălăţean

Împreună cu el, s-a ales cu dosar penal şi fostul şef al Poliţiei de pe platforma siderurgică ArcelorMittal, comisarul şef Vasile Hulea.
Şapte persoane, între care doi poliţişti şi un agent de pază, au fost reţinute sâmbătă de procurorii DIICOT, pentru furturi repetate din incinta combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Fostul şef al Poliţiei din combinatul siderurgic Galaţi este cercetat penal pentru complicitate la furt

De la onoare la ruşine


Culmea ironiei, agentul Marian Munteanu, unul dintre cei doi poliţişti aduşi în cătuşe în faţa judecătorilor Curţii de Apel Galaţi, a fost desemnat în 2004 „Poliţistul Anului".


În acel an, omul era agent de poliţie în cadrul biroului din incinta combinatului. A fost chemat de agenţii privaţi de pază, care observaseră nişte hoţi de fier vechi, pe care însă nu au reuşit să-i reţină.


Munteanu i-a somat pe hoţi să se oprească, postându-se chiar în faţa căruţei lor, fiind efectiv călcat cu căruţa încărcată cu o tonă de fier. A reuşit să-i oprească numai după ce a tras mai multe focuri de armă.


În urma acestui incident, el s-a ales cu un picior rupt, dar şi cu distincţia de „Poliţistul Anului", oferită de IPJ Galaţi. A fost organizată o festivitate internă, la care au fost invitaţi peste 300 de angajaţi, cărora agentul Munteanu le-a fost prezentat drept un adevărat erou şi model de poliţist.


Şi celălalt poliţist anchetat de DIICOT, comisarul şef Vasile Hulea, a avut şi are mari legături cu zona combinatului siderurgic. El fost până în anul 2009 şeful secţiei de Poliţie din incinta ArcelorMittal.


Imediat după desfiinţarea acelei unităţi el a trecut şef la Ordine Publică, în cadrul Poliţiei Rurale Galaţi, sub jurisdicţia sa intrând comunele din preajma oraşului şi combinatului. Adică exact zona pe unde mişună bandele de hoţi de fier vechi.


Pe lângă cei doi poliţişti, au fost reţinute alte cinci persoane pentru furturi din incinta combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, valoarea prejudiciului depăşind 640.000 de lei.


Şeful IPJ Galaţi, comisarul-şef Daniel Miron, spune că secţia de Poliţie din Combinat a fost desfiinţată anul trecut tocmai pentru că existau suspiciuni cu privire la corectitudinea poliţiştilor.


„Ambii au lucrat la secţia de poliţie pe care am avut-o în incinta combinatului, dar în luna septembrie 2009, în urma evaluării pe care am făcut-o la nivel de conducere IPJ, am decis desfiinţarea acestei secţii de poliţie din cauza ineficienţei arătate", a declarat Daniel Miron.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite