De necrezut! Justiţie ca în schiţele lui Caragiale la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hotărâre a justiţiei gălăţene a consfinţit o eroare judiciară, în urma căreia două familii nu se mai pot folosi de propriile proprietăţi.Ion Ţocu a făcut o banală cerere de ieşire din indiviziune şi s-a trezit că instanţa a avizat o expertiză topografică greşită, care îi inversa proprietatea cu cea a vecinului.

Citiţi şi:

EXCLUSIV/Interlopii, ajutaţi de justiţie să scape de martorii incomozi

Caz hilar în justiţie. Familia Ţocu a depus la Judecătoria Galaţi o cerere de ieşire din indiviziune, în 2009, în condiţiile deoarece suprafaţa de teren de 376,77 de metri pătraţi pe care o deţine pe strada Alexandru Carnabel, la numărul 91, nu era delimitată de o alta similară, din aceeaşi curte, aparţinând Veronicăi Docan.

Era necesară o delimitare clară a proprietăţilor şi stabilirea unei căi de acces pentru familia Ţocu. Sute de procese similare sunt judecate anual de instanţele gălăţene însă de astă dată însă, justiţia a comis o gafă de proporţii.

Persistă în greşeală

Expertiza topografică a stabilit în mod greşit că proprietatea familiei Ţocu aparţine Veronicăi Docan şi invers, iar instanţa de judecată a legiferat eroarea, cu toate că i s-a explicat că s-a produs o greşeală.

„Nu ştiu cum este posibil aşa ceva. Este de necrezut ce s-a întâmplat. Eu nu pot să întabulez sau să fac orice altceva cu proprietatea mea pentru că hotărârea judecătorească stabileşte o situaţie neconformă cu realitatea", ne-a declarat vizibil supărată Veronica Docan (69 de ani).

Şi mai grav este că eroarea a fost întărită la Tribunalul Galaţi, unde judecătorii, în mod surprinzător, au menţinut decizia Judecătoriei, cu toate că li s-a explicat şi în scris, şi verbal că s-au inversat proprietăţile părţilor din proces, iar hotărârea a devenit definitivă.

„Instanţa de fond a agreat varianta din raportul de expertiză întrucât ambelor părţi le-a revenit o alee de acces, care le permite accesul la proprietăţille fiecăreia.", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, judecătorul Magdalena Muscă.

Nu s-au uitat pe acte

În loc să dispună o altă expertiză, judecătorii au folosit-o pe cea existentă doar pentru a stabili o cale de acces, chiar dacă proprietăţile fuseseră inversate.

„Am susţinut, de fiecare dată, că expertiza este greşită, că nu poate fi pusă în aplicare, ca să nu mai spun că nu s-a acceptat nici cercetarea la faţa locului. Aceste împrejurări întăresc convingerea că instanţele de judecată s-au pronunţat în absenţa unei cercetări judecătoreşti", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul Veronicăi Docan.

Deciziile justiţiei sunt ignorate la Agenţia de Mediu Galaţi

Eroarea magistraţilor gălăţeni poate fi corectată doar printr-o cale extraordinară de atac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite