Deciziile justiţiei sunt ignorate la Agenţia de Mediu Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al instituţiei a câştigat în justiţie repunerea în funcţie, însă drepturile îi sunt refuzate. Pe lângă şefa ARPM Galaţi, alţi patru directori de regionale din ţară, demişi în baza OUG 37/2009 au dat în judecată statul şi au câştigat.

Deşi are o decizie de repunere în funcţie dată de Curtea de apel Galaţi în urmă cu mai bine de un an, fosta directoare a Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi, Carmen Sandu nu a fost încă reangajată. A fost sunată în schimb de juristul agenţiei şi întrebată „ce mai face".
Carmen Sandu a câştigat în mai 2009 contestaţia depusă împotriva ordinului de demitere venit din partea preşedintelui ANPM, emis pe 23 aprilie 2009.


În acel moment, ordinul odată suspendat, Carmen Sandu trebuia readusă în agenţia de la Galaţi şi repusă în funcţie. Din nefericire pentru ea, serviciul resurse umane din cadrul ANPM nu a pus în practică decizia Curţii de Apel, iar acum la mai bine de un an de când se judecă (şi câştigă) cu statul român, Carmen Sandu se întreabă de ce nu este respectată legea.


„De mai bine de un an eu nu ştiu ce se întâmplă cu cartea mea de muncă. Nici nu ştiu dacă ea este operată! Ferească Dumnezeu să mă îmbolnăvesc acum, pentru că este posibil să-mi plătesc din buzunar cheltuielile", spune fosta şefă a Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARP) Galaţi.


I s-a sugerat la momentul demiterii că dacă se înscrie într-un partid, toate problemele se încheie în acel moment.
„N-am vrut să fac acest pas pentru că după cum se ştie, eu nu am ajuns în această funcţie de pe o poziţie politică. Şi oricum, într-un partid sau nu, tot aş fi fost obligată, prin natura funcţiei să promovez politicile de mediu ale guvernării în curs", a ţinut să precizeze Carmen Sandu.

În acest moment directoarea ARPM Galaţi mai are doar un hop de trecut: judecarea recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie, şedinţă care va avea loc pe 4 iunie. Nu are nicio emoţie însă pentru că Ordonanţa de Urgenţă 37/2009 (privind unele măsuri de îmbunătăţire a acţivităţii administraţiei publice locale) a fost declarată neconstituţională.

Şefa serviciului Relaţii Publice de la ANPM, Manuela Udroiu a precizat că dacă va fi respins recursul, hotărârea judecătorească va deveni irevocabilă, iar ANPM o va executa în interiorul termenului prevăzut de art. 24 din Legea Contenciosului Administrativ.

„Ferească Dumnezeu să mă îmbolnăvesc acum, pentru că este posibil să-mi plătesc din buzunar cheltuielile" - Carmen Sandu, (ex)director

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite