Dascălii protestatari au fost faultaţi de Inspectoratul Şcolar-GALERIE FOTO ŞI IMAGINI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.000 de profesori au protestat vineri la Galaţi
Peste 1.000 de profesori au protestat vineri la Galaţi

Deşi se aşteptau la o participare de peste 3.000 de oameni, la mitingul de ieri au participat doar 1.000. De vină este Inspectoratul Şcolar care a programat exact întervalul orar 12.00-14.00 o simulare de examen la matematică, de la care profesorii nu au putut lipsi

VEZI GALERIE FOTO DE LA PROTEST AICI

Aproape 1.000 de salariaţi din învăţământul gălăţean au strigat ieri faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Puteau fi mult mai mulţi, dar Inspectoratul Şcolar Galaţi „i-a lucrat" pe dascăli şi a programat chiar pentru ieri la prânz o simulare la matematică pentru gimnaziu.

Inspectoratul Şcolar Galaţi i-a anunţat joi pe profesorii de gimnaziu că trebuie să rămână în şcoli după ore pentru a participa la o simulare pentru noua Testare naţională.

Întâmplător, această simulare era programată exact pentru intervalul orar 11.00-13.00, atunci când trebuia să se desfăşoare şi protestul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.


„Am fi putut spune că este o coincidenţă, dar după ce Sindicatul Învăţământului Preuniversitar a mutat protestul între 12.00 şi 14.00, ne-am trezit că s-a decalat şi simularea exact în acelaşi interval orar. Deci, este clar că a fost lucrătură din partea celor de la Inspectorat", afirmă Ileana Mlădinoiu, unul dintre liderii sindicatului.

Profesorii au afişat bannere pline de tâlc


Lucrătura pare şi mai reală dacă ne uităm în urmă şi observăm că simulările - de orice fel - se organizează de regulă cu două săptămâni înaintea examenului propriu-zis, or, în acest an, proba de matematică pentru noul examen, care înlocuieşte tezele unice, în mod normal urma să fie în luna mai.


Conducerea Inspectoratului Şcolar a refuzat să comenteze acest boicot, limitându-se să spună că simularea se înscrie în calendarul testărilor.
Nota 2 pentru Guvern

Cadrele didactice s-au oferit să mediteze guvernanţii la materia bun simţ


Chiar şi aşa, profesorii nu au ratat ocazia să declare repetent Guvernul din toţi rărunchii.


„Profesorii ies rar, dar atunci când ies o fac bine. Nu se mai poate, tensiunea este maximă. Nu este posibil să fim minţiţi în halul ăsta. Vrem un dialog cinstit, fiecare să vadă ce poate face. Nu suntem absurzi, dar nici nu vrem să fim ignoraţi total de aceşti guvernanţi", i-a explicat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi Valeriu Diculescu prefectului Cosmin Păun.


Deşi sunt conştienţi că problema nu poate fi rezolvată la Galaţi, liderii sindicali au promis că protestele vor lua amploare în luna aprilie, mai exact de 22, când va fi organizată o grevă de o zi, pentru ca în luna iunie să fie declanşată greva generală.

CITIŢI ŞI:

Sămânţă de scandal la Liceul "Emil Racoviţă"

Războiul sporurilor: Ilegal la Curtea de Conturi, legal la Tribunal

Dascălii gălăţeni despre politicieni: "Ăştia hoţi...ăia hoţi, mama lor la toţi"

Proteste de stradă ale pensionarilor gălăţeni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite