Noua rotaţie a cadrelor. Consilierii judeţeni şi locali din Galaţi şi-au luat slujbe la stat, cu salarii grase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Sandu încasează de la stat un salariu de lux . Foto: Bogdan Dimofte
Viorica Sandu încasează de la stat un salariu de lux . Foto: Bogdan Dimofte

Slujbe încrucişate: aleşii locali lucrează la instituţii subordonate Consiliului Judeţean, iar consilierii judeţeni la Primărie. În topul salariilor conduc Viorica Sandu, Genica Totolici, Tinca Podaru, Eduard Grosu, Aurel Zamfir şi Iulian Aramă.

Pentru a nu fi acuzaţi de incompatibilitate, consilierii judeţeni şi-au găsit de lucru la instituţiile din subordinea Primăriei, în timp ce aleşii locali s-au aciuat la Consiliul Judeţean. Practic, ei au slujbe încrucişate, astfel încât să se înfrupte fără grijă din banii public.

CITEŞTE ŞI:  Achiziţii publice cu sume exorbitante la Primăria Galaţi: hârtie xerox şi toalete ecologice în valoare de 50.000 de euro

Scandalos! Calculatoare superscumpe destinate doar împătimiţilor de jocuri, cumpărate pentru funcţionarii Primăriei Galaţi

Sporurile au murit, trăiască sporurile! 2.400 de lei pe an pentru „ţinută decentă”, la Primăria Galaţi

Leafă de 101.663 lei !

În topul salariilor bugetare figurează consiliera judeţeană PSD Viorica Sandu, directorul economic al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare, care declară un venit anual din salariu de 101.663 de lei.

 Vezi aici care sunt cei mai bogaţi deputaţi gălăţeni

Locul doi îi revine consilierei Genica Totolici, manager la Transurb, de unde a încasat în 2009 venituri de 99.372 lei. De la Consiliul Judeţean mai primeşte o indemnizaţie de 8.400 lei pe an. Tot de la Transurb, consilierul judeţean Constantin Graur primeşte o leafă anuală de 70.830  lei.

Un alt consilier judeţean plătit din bani publici este şi Eduard Grosu. În 2009, ca manager al Administraţiei Domeniului Public Galaţi a încasat venituri de 76.310 lei, iar de la Consiliul Judeţului a primit 11.358 lei.

De la aceiaşi societate primeşte un salariu frumuşel şi consilierul judeţean Tinca Podaru, în calitate de director economic. În 2009, veniturile sale s-au ridicat la 52.000 lei.

Genica Totolici

Consilierul judeţean Camelia Burluc, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, primeşte anual un salariu de 38.367 lei, în timp de consilierul Vasile Neagu primeşte de la Administraţia Pieţelor Agroalimentare - 37.543 lei pe an.

În topul bugetarilor plătiţi „la puterea a doua” mai figurează consilierul local Daniel Apetrăchioaie, care a primit anul trecut 40.000 lei, în calitate de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, Eugen Chebac. Consilierul local Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii Judeţene "V.A Urechia" a încasat în 2009 venituri de 50.000 de lei.

Vezi aici cu ce averi se laudă senatorii gălăţeni

Şi consilierul local Picu Apostol Roman, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi, încasează anual o leafă de 25.480 de lei.

Iulian Aramă

Nu trebuie să uităm de consilierii salariaţi în cadrul agenţiilor şi companiilor de stat. Pe primul loc este consilierul judeţean Iulian Aramă, care  a încasat de la Electrica Galaţi suma de 79.243 lei. De la CJ şi ATOP Galaţi -10.345 lei, iar ca membru în Consiliul de Administraţie la Muntenia Nord a primit 24.559 lei.

Consilierul local Viorel Trif primeşte de la Autoritatea Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC)- 51.464 de lei anual.

În această categorie intră şi consilierul judeţean Aurel Zamfir, directorul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Acesta a încasat, în 2009, o leafă anuală de 46.030 de lei.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite