Cod galben de vânt, ninsori şi polei în Moldova şi centrul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zapada Galaţi , foto Bogdan Dimofte
Zapada Galaţi , foto Bogdan Dimofte

Meteorologii au trimis marţi o atenţionare meteo cod galben valabilă în intervalul 1 decembrie, ora 02:00 - 2 decembrie, ora 08:00 pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali în intervalul 1 decembrie, ora 02:00 - 2 decembrie, ora 08:00 vremea se va înrăutăţi. Va ninge, local chiar abundent, şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate în vestul şi nord-vestul ţării unde vor depăşi local 25 -30 l/mp. Vor fi condiţii de producere a poleiului.

La această oră, în judeţul Vrancea cel mai greu se circulă pe DN23 Focşani- Brăila, în zona Măicăneşti-Măneşti s-a format polei se împrăştie material antiderapant.

"În câteva ore sperăm că problemele se vor rezolva. Deocamdată le recomandăm şoferilor să circule cu viteza redusă şi să mărească distanţa în mers între vehicule, mai ales când circulă pe autostrăzi. Nu avem semnalate accidente grave, dar se circula în condiţii de iarnă pe Valea Prahovei la Cheia în judeţul Galaţi, în judeţul Vrancea, dar şi în judeţul Gorj pe drumul către Rânca. Pe DN67C Rânca-Novaci se poate urca dacă autovehiculele sunt dotate cu lanţuri şi cauciuri de iarnă", a declarat Paul Ulieru, Centrul Infotrafic.În judeţul Buzău, traficul rutier se desfăşura îngreunat pe DN2 Buzău - Urziceni şi pe DN2B Buzău - Brăila, din cauza carosabilului care este acoperit, pe alocuri, cu polei. Se acţionează cu material antiderapant, informează Centrul Infotrafic.

În judeţul Buzău, traficul rutier se desfăşura îngreunat pe DN2 Buzău - Urziceni şi pe DN2B Buzău - Brăila, din cauza carosabilului care este acoperit, pe alocuri, cu polei. Se acţionează cu material antiderapant, informează Centrul Infotrafic.

CITEŞTE ŞI:

Pericol: Oraşul Brăila, paralizat de penele frecvente de curent electric, ca pe timpul lui Ceauşescu!

Cod Galben de polei şi vânt puternic şi la Brăila

Trotuarele din Brăila s-au transformat în patinoar natural

Brăila: Din cauza poleiului, două maşini au derapat şi au ieşit în peisaj, într-un cartier din oraş

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite