Miliardarul Chelu, un nou scandal. Este acuzat de trucarea licitaţiilor pentru "Cornul şi laptele"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei anchetează modul în care patru firme, printre care şi una controlată de Cătălin Chelu, au fraudat o licitaţie cu „Cornul şi laptele". Scandalul are o miză de 4,2 milioane de euro şi a pornit la reclamaţia Consiliului Judeţean Giurgiu.

Miliardarul gălăţean Cătălin Chelu este implicat într-o nouă afacere controversată, cu miza de 4,2 milioane de euro. El este acuzat de Consiliul Concurenţei că în calitate de patron firmei Lacta SA Giurgiu s-a înţeles cu alte trei societăţi de profil pentru a frauda o licitaţie organizată în cadrul programului „Cornul şi laptele".
Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a făcut inspecţii la toate cele patru firme implicate în acest scandal: „Dorna" Suceava, „Albalact" Alba, „Lacta" Giurgiu şi „Simultan" Făget Timiş.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Reţeta de fraude a miliardarului Cătălin Chelu: „Ia banii statului şi fugi!"

Valoarea contractelor suspecte, încheiate pe perioada 2010-2014 pentru şcolile din judeţul Giurgiu, se ridică la 4,2 milioane de euro şi au fost adjudecate „frăţeşte" de cele patru firme menţionate.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei din România (CCR) a declarat că există dovezi ale fraudei şi că a sesizat procurorii. „Există o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la licitaţie. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie, fiecare din cele patru companii, câştigând cel puţin un contract, la sume umflate", a spus Chiriţoiu, care aprecizat că anchetarea acestei fraude nu s-a finalizat.

Cătălin Chelu, este acţionar majoritar la Lacta SA, prin intermediul firmelor Scop Line SRL Galaţi şi Geochis SA Şendreni. Prima dintre companiile amintite este controlată de Chelu prin angajaţii săi Cristina Brânză şi Antonel Bunu (care este anchetat penal, alături de miliardar, în dosarul mituirii chestorului Dan Fătuloiu). Cea de-a doua este controlată prin Gabriel Constantinescu (şi el cercetat în amintitul dosar penal).

Miliardarul gălăţean a dobândit controlul asupra firmei de lactate după un adevărat război pe bursă cu Grivco SA, una dintre companiile familiei Voiculescu.
Cătălin Chelu a evitat să comenteze acuzaţiile care i se aduc. „Nu sunt firmele mele. Întrebaţi-i pe cei care deţin acţiunile", a fost sec omul de afaceri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite