Zeci de turişti ruşi au fost blocaţi de viscol la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici o maşină nu a rămas deocamdată blocată pe drumurile din judeţ.  Foto Liviu Ghinea
Nici o maşină nu a rămas deocamdată blocată pe drumurile din judeţ. Foto Liviu Ghinea

Trei autocare pline cu turişti ruşi care se îndreptau spre Grecia şi Bulgaria au rămas blocaţi în Galaţi, în zona Tirighina, după ce autorităţile judeţene au interzis ieşirea din oraş. În total, este vorba de 69 de persoane care au rămas şi fără bani, deci nu se pot caza la vreun hotel din oraş.

Se caută soluţia cazării lor în altă parte deoarece nu putem obliga nici un hotel să îi cazeze pe gratis, chiar dacă afară sunt condiţii foarte grele", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Eugen Chiriţă.

Citiţi şi: Focşani: Primarii de la ţară au drumurile rupte dar stau pe intranet

Autorităţile gălăţene au făcut apel la primarii din judeţ să deszăpezească drumurile comunale pentru a facilita accesul ambulanţelor şi al maşinilor de pompieri până când când şoselele vor redeveni practicabile.


Transportul de marfă a fost paralizat
În prezent, 25 de drumuri judeţene sunt blocate pe anumite sectoare din cauza zăpezii. Ieri la prânz, un număr de 20 de localităţi gălăţene, în special sate, erau izolate. Autorităţile judeţene s-au declarat incapabile să se lupte cu viscolul şi au decis să intervină cu utilajele de deszăpezire doar în momentul în care vântul va mai scădea în intensitate.

„Nu se pune problema să nu intervenim, dar dacă o facem acum, vom debloca doi metri de drum, iar în spate zăpada se va aşeza la loc", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Nu mai puţin de 25 de automarfare au fost oprite de Poliţie la ieşirea din Galaţi spre Tecuci pentru a nu rămâne înzăpezite: O situaţie similară se înregistrează la Tecuci cu 23 de tiruri.

Şoferii care intenţionează să plece spre Bucureşti sau Constanţa, sunt avertizaţi să nu plece la drum pentru a nu rămâne înzăpeziţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite