Suspiciune de falsificare de bani la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Borş a scos bani de la bancomat şi a intrat în probleme
Ionel Borş a scos bani de la bancomat şi a intrat în probleme

Are un nume cunoscut şi ghinion cu carul! Ionel Borş lucrează de un sfert de secol în Combinat, la Oţelărie şi nu are nicio legătură cu fostul director general al ArcelorMittal Galaţi. Pentru că nu are salariu de director, bărbatul a făcut un împrumut, în valoare de 16.600 lei, la Casa de Ajutor Reciproc a siderurgiştilor.

"Pe 1 martie, am scos 2.700 de lei de la bancomatul BRD din centru, de lângă BNR. Patru zile mai târziu, am vrut să plec, împreună cu soţia mea, la fiul nostru, care stă la Ploieşti şi am băgat benzină de la staţia Petrom, de pe strada Saturn. Când am achitat suma de 120 de lei, casierul mi-a spus că e ceva în neregulă cu bancnota de 100 de lei şi a chemat jandarmii", a spus Ionel Borş.

Citiţi şi:

ALARMANT! Un bancomat nepăzit şi plin de bani aşteaptă, într-o gară pustie, să fie jefuit


Gălăţeanul a aflat că au fost mai multe incidente de acest gen la acea staţie peco, dar bancnotele suspecte a fi fost falsificate au trecut neobservate. Din acest motiv, Ionel Borş a fost bănuit, la început, că s-ar afla în "spatele" acţiunilor repetate de plasare a banilor cu probleme.


Oamenii de ordine l-au dus pe bărbat la Secţia 2 de Poliţie, unde a fost percheziţionat. De acolo, a fost escortat la Serviciul de Crimă Organizată din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Bancnota a fost trimisă spre expertizare la BNR şi, în funcţie de ce vor stabili experţii acestei instituţii, se va stabili dacă este necesară începerea urmăririi penale în această cauză", a declarat subcomisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.


Dacă bancnota nu va trece testul autenticităţii, dar se va dovedi că bărbatul este de bună credinţă şi a căzut la mijloc în această întâmplare, se poate da verdictul "neînceperea urmării penale". Bărbatul a fost însoţit de soţie la retragerea banilor şi la peco, iar femeia a fost interogată, ca martor.
"Bancnota era mai deschisă la culoare decât celelalte, dar nu se observa acest lucru la prima vedere", a adăugat Ionel Borş.


El susţine că nici nu s-a gândit vreodată să falsifice bani, mai ales că are acasă doar un calculator şi o imprimantă, care este defectă.
Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Băncii Române de Dezvoltare - Groupe Societe Generale nu au oferit niciun răspuns în acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite