Canicula îi pune la pământ pe gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul pacienţilor care au suferit din cazua căldurii a crescut foarte mult în ultimele zile. Cei mai afectaţi sunt cardiacii, iar medicii de la urgenţe s-au confruntat cu o avalanşă de cazuri de infarct miocardic. 

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile le-au dat mari bătăi de cap gălăţenilor, dar şi medicilor de pe ambulanţă şi de la serviciul de Primiri Urgenţe. Numărul celor care au ajuns la spital cu afecţiuni legate de expunerea la soare a crescut îngrijorător.

„Populaţia trebuie să înţeleagă că în aceste zile este foarte important să se hidrateze, să consume cel puţin doi litri de lichide pe zi. Majoritatea pacienţilor care au venit la spital cu stări de leşin, sincope, pierderea cunoştinţei, consumaseră mai puţin de un litru de lichide”, spune Lucica Grigorică, purtător de cuvânt al Sitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Cei mai afectaţi în această perioadă caniculară au fost cardiacii şi vârstnicii. În acelaşi timp a crescut  numărul cazurilor de infarct miocardic acut.

„Deshidratarea duce la o hemoconcentrare a sângelui, sânge gros, aşa cum este numit. Aceşti pacienţi sunt mai predispuşi în această perioadă la infarct miocardic. Practic nu a fost gardă în ultimele zile fără cazuri de infarct miocardic acut, de o gravitate extremă”, a mai spus Lucica Grigorică.

Totodată, au avut de suferit şi cei care au făcut abuz de aerele condiţionate. Trecerile bruşte de la o temperatură la alta au avut un cuvânt greu se spus în cazul acestor persoane.

„Expunerea la aer condiţionat nu ne fereşte de probleme. Trecerea aceasta de la o temperatură foarte crescută în exterior, la una scăzută în interior crează probleme. Aceşti pacienţi au venit cu tot felul de forme de nevralgii intercostale, simtome gripale, rinoree”, a adăugat Lucica Grigorică.

Citeşte şi: "Vaslui: Răpus de caniculă"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite