Cristina Carp, fetiţa cu mască din Rădeşti, a fost operată ieri la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Carp, fetiţa care stă de mai bine de un an cu o mască pe faţă după ce a fost desfigurată în urma unui incendiu, a fost operată ieri la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Medicii spun că greul abia acum începe şi spun că urmează şi alte operaţii pentru că în următorii ani craniul se va schimba în dimensiuni.

Cristina Carp a fost programată pentru operaţie imediat după Sărbătorile Pascale. Atât ea cât şi familia ei au aşteptat acest moment cu emoţii, mai ales că fetiţa a mai suferit o serie de intervenţii la Iaşi, fără ca starea ei să se îmbunătăţească. Părinţii spun că rănile s-au infectat mai tare în timpul spitalizării la Iaşi şi abia când a fost transferată la Spitalul “Grigore Alecandrescu”, starea ei a început să se amelioreze.

CITIŢI ŞI:

Povestea fetiţei cu mască de plastic. Vine la şcoală deşi are arsuri pe tot corpul. Vezi aici cum îşi bate statul joc de ea

Operaţia de ieri este doar începutul unui lung şir de intervenţii, spun specialiştii. "Nu ştiu de câte operaţii e nevoie dar vor mai fi. În următorii cinci ani craniul se schimbă, deci va mai avea nevoie de retuşuri", a spus Dan Enescu, directorul Spitalului Grigore Alexandrescu. Medicii spun că fetiţa a ieşit cu bine din operaţia de ieri şi pot da mai multe detalii despre ameliorarea aspectului pacientei după ce îi vor fi scoase bandajele, aproximativ peste o săptămână.

image

Aşa arăta Cristina înainte de operaţie:

„A fost operată mai ales pentru a-i fi reconstruit nasul, pentru că din cauza pansamentelor acesta a avut mult de suferit. Ea s-a desfigurat pentru că în timpul incendiului a luat fos şi o perdea iar Cristina s-a şters cu mâna pe faţă şi a rămas cu urme adânci”, a spus Gabriela Carp, mama Cristinei, pentru Adevărul de Seară Galaţi.

MAI MULTE DETALII AICI

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite