Parcul Industrial din Galaţi, pagubă de 4 milioane de lei. Comisia Buget-finanţe a demarat o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial Galaţi   Foto: Corina Misăilă
Parcul Industrial Galaţi Foto: Corina Misăilă

Aproximativ patru milioane de lei au fost cheltuiţi în mod suspect de către autorităţile locale gălăţene. Comisia Buget-finanţe din cadrul Consiliului Local a demarat o anchetă pentru a  investiga modul în care s-au utilizat fondurile destinate  acestei investiţii.

CITIŢI ŞI :

Industria gălăţeană fuge la Brăila. Patronii spun că autorităţile din oraşul vecin sunt mult mai cooperante cu investitorii!

În anul 2003, Consiliul Local Galaţi şi Consiliul Judeţului Galaţi, în cooperare cu Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Galaţi, au decis înfiinţarea şi construirea unui parc industrial la Galaţi, în valoare de 17.492.340 lei. Autorităţile se lăudau la acea vreme că investiţia va crea circa 30.000 de locuri de muncă.

Deturnare de fonduri? 

Între timp, lucrurile au luat o altă turnură, iar parcul de la Galaţi a rămas doar la stadiul de intenţie. Asta în ciuda faptului că statul a alocat câteva milioane de lei pentru acest obiectiv.

„O să încercăm să introducem o hotărâre de Consiliu Local pentru revitalizarea Parcului Industrial. Din păcate, acolo lucrurile s-au făcut în stil românesc: nu există infrastructură, iar corpul administrativ nu este finalizat. Dacă nu facem ceva până la sfârşitul anului, vom avea probleme mari. Va trebui să returnăm toţi banii”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Gravitatea situaţiei este confirmată şi de Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget –finanţe din cadrul Consiliului Local: „Este vorba de 3, 5 milioane lei, bani acordaţi de stat. Dacă se cheltuiau corespunzător, până acum trebuia să fie finalizate utilităţile şi corpul administrativ. În cazul în care constatăm că s-au deturnat fonduri, persoanele responsabile vor trebui să plătească”.

Un alt cusur al Parcului industrial este cel legat de inginerul Viorel Munteanu, numit director de primarul Nicolae, înainte ca acel obiectiv să existe efectiv.

Totuşi, Munteanu nu recunoaşte că ar fi directorul general al SC Industrial Parc SRL Galaţi: „Eu nu mai sunt director acolo din data de 2 august 2010. De fapt, nici nu am fost director”, s-a contrazis acesta.  Întrebat cum s-au cheltuit cei 3,5 milioane alocaţi de stat, plus alte câteva milioane de la bugetul municipalităţii, Viorel Munteanu, ne-a răspuns: „Nu ştiu nimic”. 

Directorul refuză dialogul

„L-am chemat pe domnul Viorel Munteanu la Comisia Buget-finanţe pentru a ne explica cum au fost cheltuiţi banii. A refuzat să vină, spunându-ne că nu mai este director şi nu are niciun raport de dat. Am demarat o anchetă pentru a găsi vinovaţii”, ne-a explicat Aurelian Constantin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite