Artistul gălăţean Sterică Bădălan: „Sunt fericit că sunt pictor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galeriile de Artă "Nicolae Mantu" a fost vernisată, aseară, o noua expoziţie personală a pictorului Sterică Bădălan intitulată „Fascinaţia Naturii”. Este o expoziţie autentică şi plină de culoare ce sugerează "senzaţia de generozitate a spaţiului, de largă respiraţie pe care o au compoziţiile artistului".

CITEŞTE ŞI:  Vernisaj marca Sterică Bădălan: "Fascinaţia naturii"

„Sunt fericit că sunt artist, mi-am dorit acest lucru, pentru că artiştii au mai multe zile de sărbătoare: ziua de naştere, ziua numelui, dar cea mai importantă, ziua vernisajului, în care se adună toţi prietenii”, le-a mărturisit,  vizibil emoţionat, Sterică Bădălan prietenilor şi artiştilor care au fost prezenţi la vernisaj.

image

Despre lucrările artistului Bădălan au vorbit preşedintele Filialei Galaţi a Uniniunii Artistilor Plastici (UAP) Aurel Manole şi criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei.

„Sterică Bădălan este unul dintre cei mai prolifici şi lucrativi artişti plastici pe care îi are Galaţiul. Ne-a pus la dispoziţie o suită de lucrări care fac cinste Galeriei şi care dau o notă aparte”, a spus Aurel Manole.

image

„Sterică Bădălan are un stil personal, bine definit, prin care îl putem recunoaşte, fie că e vorba de lucrări de mai mici sau de mai mari dimensiuni, amprenta lui este bine formată.  Uitându-ne la suita bogată de lucrări prezentate acum, ele ne sugerează senzaţia de generozitate a spaţiului, de largă respiraţie pe care o au compoziţiile artistului.

Capacitatea lui Sterică Bădălan de a lucra în planuri bine definite, planuri ce presupun o anumită abstractizare a formelor, dar lasă în acelaşi timp şi plăcerea recunoaşterii elementului pe care îl descoperim în pânzele sale, o construcţie frumoasă a ansamblului. Această expoziţie arată plăcerea de a lucra. Iese la iveală autenticitatea artistului în faţa pânzei”, a spus criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite