Deseară/Vernisaj marca Sterică Bădălan: "Fascinaţia naturii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeriile „Nicolae Mantu” vă invită, la ora 19.00, la vernisajul „Fascinaţia naturii” semnat de artistul plastic Sterică Bădălan. De-alungul timpului, artistul a luat parte la o serie de expoziţii de grup, colective, peste tot în ţară, dar şi pe plan internaţional.

Consecvent, sensibil şi modest, astfel ar putea fi caracterizat maestrul Sterică Bădălan.

A început să picteze încă din clasele primare. A avut şansa să-l aibă profesor pe maestrul Nicolae Spirescu, care l-a luat la el în atelier şi l-a învăţat tot ceea ce înseamnă pictură. “Când eram copil îmi doream să fiu Van Gogh. Mai târziu, voiam  să fiu Corneliu Baba. Fiecare perioadă din viaţa mea a fost marcată de un mentor ”, mărturiseşte pictorul.


La vârsta de 21de ani a realizat prima expoziţie. De atunci, a avut 29 de expoziţii personale.  “La început, a fost ca o instruire, dar în momentul în care ajungi să expui, faci mai mult decât studiu. Într-o expoziţie , o lucrare trebuie să depăşească faza de studiu. Ea trebuie să fie o compoziţie care să te reprezinte 100%. Prima mea expoziţie a fost la Librăria Centrală”, îşi aminteşte Sterică Bădălan.

 Cele mai multe creaţii ale sale sunt inspirate din copilărie. De asemenea, o imagine regăsită des în picturile sale este cea a malului Dunării.

"Toate sunt interpretări. O lucrare la vârsta maturităţii trebuie să te reprezinte, să fii tu. Să nu  semnezi lucrarea, dar publicul să ştie că îşi aparţine. Este ca şi cum a-i recunoaşte versurile unui poet”, consideră Bădălan. 

În prezent, timpul maestrului se consumă în micul său atelier din comuna Vânători. “Îmi place să pictez. Este ceea ce ştiu să fac mai bine. Atelierul este locul unde sunt doar eu şi creaţiile mele. Acolo mă regăsesc întru totul”, spune cu emoţie pictorul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite