Artiştii de la Muzical au primit preavizele de concediere: "Suntem permanent terorizaţi şi ameninţaţi de directorul teatrului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teamă că, din 20 octombrie, ar putea să-şi piardă slujbele, un grup de artişti de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” a mers la Primărie pentru a depune un memoriu. Oamenii susţin că au primit preavizul de concediere şi că nu vor fi transferaţi la Fundaţia Andreiana Juventus, aşa cum li s-a promis iniţial de către conducere.  

CITIŢI ŞI:  Scandal la Teatrul Muzical cu mascaţi şi artişti ţepuiţi / Balerinii Teatrului de Operă şi Balet din Kiev au refuzat să urce pe scenă chiar înainte de ridicarea cortinei

Scandal la Muzical: Orchestra ameninţă că se mută la Bacău dacă nu primeşte salarii majorate!

Artişti cu situaţii speciale

„Am primit cu toţii preavize de concediere care conţineau o serie de prevederi legate de obligativităţi ale angajatorului. Acestea au fost încălcate, noi fiind excluşi din instituţie şi anunţaţi că nu mai avem loc la Fundaţia Andreiana Juventus”, se precizează în memoriul care a ajuns pe masa primarului Dumitru Nicolae şi a consilierilor de la Comisia de Cultură.

Astfel, a fost concediată Coca Teodosiade mama a trei copii dintre care unul minor care suferă de sindromul Down. Familia George şi Gabriela Apostolache, părinţi a trei copii minori, ambii disponibilizaţi, Gabriela Semciu şi ea mamă a trei copii, Florina Nistor, cap de familie având în întreţinere un copil minor şi locuind cu chirie. În aceeaşi situaţie disperată se află şi familiile Radu şi Marinică.

„Suntem frecvent ameninţaţi cu concedierea atunci când îndrăznim să avem opinii ce contravin directivelor tiranice ale managerului. Domnia sa se erijează în unicul gânditor, unicul regizor, unicul cunoscător, sfărmând orice manifestare care vine din partea noastră.

Ne-am trezit, unii dintre noi, puşi în faţa unor contracte fără semnătură şi parafă, cu greşeli de redactare, având termen nedeterminat de încadrare, deşi iniţial ni se comunicase că forma de încadrare va fi pe perioadă determinată”, se plâng artiştii.  

În replică, Florin Melinte, managerul Teatrului Muzical „Nae Leonard” ne-a declarat: „Potrivit statului de funcţii, doar 37 de angajaţi vor rămâne la Teatrul Muzical. Restul de 167  au primit preavize de concediere până pe 20 octombrie. Dintre aceştia, 116 vor merge la fundaţia Andreiana Juventus, iar 51 vor pleca în şomaj. Eu nu am ce face”.

În urmă cu câteva ore, Tribunalul Galaţi a decis suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care se aprobase noua organigramă de la Teatrul Muzical.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite