Scandal la Muzical: Orchestra ameninţă că se mută la Bacău dacă nu primeşte salarii majorate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Teatrului „Nae Leonard" acuză Consiliul Local că tergiversează nejustificat aprobarea noii organigrame

Consilierii locali spun că acolo sunt mai multe interese ale directorului şi vor mai multe explicaţii.


Pentru că stă de câţiva ani cu o organigramă expirată, în Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi mocneşte o sămânţă de conflict.
„Neaprobarea unei organigrame şi a statului de funcţiuni pe anul 2010 duce la întârzierea punerii în drepturi a 27 de angajaţi care au dobândit studii superioare. Funcţionăm pe organigrama din 2007. Trebuie să vă reamintesc că din 2007 nu au fost aprobate nici un fel de modificări", spune directorul teatrului, Florin Melinte.


Acesta a avut o interpelare în plenul ultimei şedinţe a Consiliului Local, unde a cerut consilierilor deblocarea situaţiei. El mai spune că presiunea oamenilor începe să fie din ce în ce mai mare.


„Oamenii vor salarii mai mari. Ne ameninţă chiar că pleacă. Avem oameni de la balet care au plecat pe vapor, la muncă, unde spun că se câştigă mai bine, de la orchestră au plecat la filarmonica din Bacău. Nu se mai poate. Oamenii pierd 2-300 de lei la fiecare salariu", mai spune directorul muzicalului.


În replică, reprezentanţii Consiliului Local spun că directorul de la „Nae Leonard" vrea să promoveze anumite persoane şi să dea afară pe cine doreşte el.


„Noi am tot amânat dezbaterea acestei organigrame pentru că acolo sunt conflicte între sindicate şi noi am dorit stabilitatea în această instituţie. Nu ne place scandalul şi vrem ca totul să meargă bine în această instituţie. Din ce observ eu, domnul director de acolo a forţat aprobarea acestei organigrame"
, spune profesorul Petru Alexe, membru în comisia de cultură din Consiliul Local Galaţi.


Acesta a ţinut să mai evidenţieze costurile extrem de mari pe care le implică subvenţionarea actului de cultură la Galaţi.
"Ştiţi cât costă un spectacol la Teatrul Muzical? 329 de milioane de lei vechi! Atât rezultă dacă împarţi bugetul alocat acestei instituţii la numărul de spectacole pe care le realizează pe parcursul unui an", a mai spus consilierul local.


Organigrama mult-disputată a fost aprobată într-o primă fază anul trecut, dar din lipsă de fonduri nu a putut fi aplicată. La începutul acestui an conducerea Teatrul „Nae Leonard" a actualizat-o şi a retrimis-o Consiliului Local.
Florin Melinte spune că această organigramă conţine şi posturi unice care, din păcate, nu vor putea fi acoperite niciodată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite