Trupa tecuceană de arte marţiale "Akikai" a impresionat juriul şi merge în finala de la “Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tecucenii de la clubul sportiv Akikai au făcut senzaţie, sâmbătă seară, la "Românii au talent", cu o combinaţie de arte marţiale şi dans. Ei au mers în finală după ce juriul a preferat spectacolul lor, la barajul cu micul Michael Jackson.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Trupa „Ballance", în finală la „Românii au talent" / Care este secretul lor?

Clubul sportiv Akikai a intrat la baraj cu Alin Imre, juriul având dificila misiune de a alege finalistul cu numărul trei din semifinala de sâmbătă.

Andra este cea care a înclinat balanţa în favoarea sportivilor tecuceni şi a decis soarta acestora. Cei doi de "Da" din partea membrilor juriului i-au trimis pe gălăţenii de la Akikai în finala concursului "Românii au talent".

Andi Moisescu: "În seara asta am să aleg spectacolul şi în seara asta spectacolul a fost Akikai".

Mihai Petre: "E o decizie importantă care pentru mine este luată deja. Alegerea mea în această seară este Alin Alexandru Imre".

Andra: "Alegerea mea este grupul Akikai".

Akikai a impresionat şi de această dată juriul şi publicul.

Atât în timpul demonstraţiei, cât şi la final, în sală au răsunat ropote de aplauze.

În timpul numărului lor, în care au combinat artele marţiale cu spectacolul, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu i-au privit fascinaţi, uitând de multe ori să mai respire.

Cei 3 finalişti din a doua semifinală merg mai departe, iar în finală vor "lupta" alături de Iustin Narcis Ianău, trupa Ballance şi soţii Luca pentru cei 120.000 de euro. Până în acest moment, există jumătate dintre finalişti urmând ca săptămâna viitoare, pe 8 şi 9 aprilie - în semifinalale 3 şi 4 - să fie aleşi următorii şase finalişti.

"Dacă la început organizam show-uri de Arte Marţiale demonstrative pentru a ne face remarcaţi de cei din jur, acum participăm la competiţii la care obţinem de obicei un loc fruntaş pe podium. O dată cu înfiinţarea Clubului Sportiv Akikai ne-am afiliat la Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact, fapt care ne-a permis să participăm la concursurile naţionale şi internaţionale. Pe plan naţional, suntem clubul cu cele mai bune rezultate la forma noastră de practică, iar din punct de vedere internaţional am urcat România pe podium de multe ori", a declarat Volanschi N.Vasile, antrenorul trupei.
Acesta a precizat că dacă Akikai va câştiga, o parte din bani va fi folosită de Club pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire în sală, iar cealaltă parte va merge la membrii grupului.

Akikai, success şi pe plan internaţional

În anul 2009, Akikai a reprezentat România şi a urcat pe podium pe locul 2 ,la Campionatul Mondial de Seniori din Italia,următoarea urcare pe podium având loc în anul 2010 la Campionatul Mondial de Cadeţi şi juniori din Serbia, unde au cucerit medalia de argint.

La Cupele Mondiale din Austria şi Italia,organizate în decursul anului trecut (2010),elevii Akikai au parcipat la concurs ca reprezentanţi ai României şi au câştigat de şase ori Medalia de Bronz, de şapte ori Medalia de Argint şi de alte şapte ori au obtinut Medalia de Aur.

"Experienţa de la showul "Românii au talent" a însemnat emoţii, adrenalină, socializare, dar şi o recunoaştere şi popularizare a Artelor Marţiale", a mai spus Volanschi N.Vasile

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite