Poliţia gălăţeană a făcut un amplu control în legătură cu consumul de droguri şi siguranţa în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Acţiunea a durat 5 zile. Poliţiştii au verificat magazinele de etnobotanice şi cele care vând alcool şi ţigări în aproapeirea şcolilor. De asemenea, au controlat modul de asigurare a şcolilor cu pază fizică şi sisteme de alarmare.

"În acest context, activităţile poliţiştilor gălăţeni au fost intensificate, aceştia acţionând în vederea identificării elevilor problemă sau care absentează în mod regulat de la cursuri, identificării societăţilor comerciale amplasate în zona unităţilor şcolare care nu respectă prevederile H.G. 128/1994 referitoare la categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, verificării magazinelor care comercializează produse etnobotanice amplasate în apropierea şcolilor şi liceelor", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

CITEŞTE ŞI

VIDEO:Anchetă în cazul profesoarei bătute de un elev

VIDEO Ipoteză şocantă: Elevul care a agresat profesoara de la Liceul „Traian” din Galaţi era „beat sau drogat”

VIDEO/Elevul violent de la Grupul “Traian” din Galaţi va fi mutat disciplinar

De asemenea, lucrătorii cu atribuţii în domeniul sistemelor de pază au organizat acţiuni şi controale în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi, aceştia verificând modul de asigurare a şcolilor cu pază fizică şi sisteme de alarmare.

Totodată, poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire au desfăşurat activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ din judeţ, având ca grup ţintă elevii din ciclul gimnazial şi liceal, scopul acestor întâlniri fiind pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a tinerilor.

În acest sens, poliţiştii s-au aflat în mijlocul elevilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Colegiul Economic „Virgil Madgearu", Grupul Şcolar „Anghel Saligny", Liceul Teoretic „Dunărea", Colegiul Tehnic „Paul Dimo", Şcoala Specială „Constantin Pufan", Şcoala Gimnazială nr. 18, unde au fost dezbătute teme diverse precum prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, răspunderea penală a minorilor, prevenirea consumului de alcool şi substanţe etnobotanice în rândul adolescenţilor, prevenirea traficului de persoane.


În vederea abordării în sistem integrat a problemelor vizând violenţa în şcoli şi orientarea profesională a elevilor, în data de 11 octombrie a.c., la Grupul Şcolar „Anghel Saligny", a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galaţi, Comitetului Local de Dezvoltare al Parteneriatelor Sociale, Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, conducerea grupului şcolar.

De asemenea, sunt organizate în mod periodic întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ pentru identificarea elevilor problemă şi găsirea unor soluţii în scopul prevenirii incidentelor din incinta şi din zonele din apropierea acestor unităţi.

Pe linie de siguranţă rutieră s-a acţionat în zonele din apropierea unităţilor şcolare, poliţişti fiind prezenţi la începutul şi sfârşitul orelor de curs pentru a supraveghea traficul rutier şi pentru a sprijini activitatea patrulelor şcolare. În mediul rural agenţii de poliţie rutieră împreună cu lucrători ai Autoritaţii Rutiere Române au verificat starea tehnică şi respectarea prevederilor legale la autovehiculele destinate transportului de elevi.

Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora, cât şi dezvoltarea, educarea şi formarea tinerilor într-un mod armonios, implică, pe lângă acţiunile preventive întreprinse de poliţişti şi sprijinul şi receptivitatea manifestată de către familie, cadre didactice, societatea civilă în ansamblu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite