ASTĂZI/ Primul-ministru a prezentat măsurile de austeritate în videoconferinţa cu prefecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru Emil Boc a susţinut în această după-amiază o videoconferinţă cu prefecţii, pentru a prezenta măsurile de austeritate care vor fi aplicate în perioada următoare, precum şi planul de susţinere a activităţilor economice şi a investiţiilor publice.

Primul-ministru a ţinut să sublinieze că măsura reducerii cuantumului pensiilor şi salariilor a fost aleasă în locul creşterii taxelor şi impozitelor, care ar fi dus la creşterea inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare, precum şi imposibilitatea de relansare a mediului privat.

De asemenea, aceste măsuri au caracter temporar, până la 31 decembrie 2010, urmând ca din 2011, pe fondul unei creşteri economice sănătoase să existe şi posibilitatea majorării acestor drepturi.

CITEŞTE ŞI

EXCLUSIV/ Iată cât de cheltuitori sunt deputaţii gălăţeni!

Iată ce salarii ridică judecătorii gălăţeni. Cel mai bine plătit judecător ia 15.651 de lei pe lună

Tupeu de bugetar/ Funcţionarii Consiliului Judeţului Galaţi revendică în Justiţie 12 sporuri ilegale tăiate de Curtea de Conturi

Prezent la videoconferinţă, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan a atras atenţia că au fost declanşate la nivel naţional acţiuni de control (prin intermediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi Agenţiilor de Prestaţii Sociale) privind modul de acordare a venitului minim garantat şi a gradelor de handicap, astfel încât aceste drepturi, chiar dacă nu au fost eliminate, să ajungă la cei care au nevoie cu adevărat şi nu la cei care eludează legea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnalat o problemă a Agenţiei Naţionale a Locuinţei, şi anume aceea că, deşi există o legislaţie unitară şi un preţ unic de vânzare, precum şi dorinţa expresă a chiriaşilor ANL de a cumpăra locuinţele, acest lucru nu se întâmplă. În cea mai mare parte a cazurilor, primăriile preferă să încaseze chirie în continuare, în loc să vândă locuinţele şi să încaseze taxele şi impozitele pe proprietate.

Ministrul a subliniat că vânzarea locuinţelor ANL este deosebit de importantă pentru că sumele astfel colectate vor putea contribui la construirea de noi locuinţe, precum şi la demararea programului „Renaşterea satului românesc".

În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a dat asigurări că acesta se va desfăşura în condiţii normale în perioada 31 mai-4 iunie 2010 şi a mulţumit profesorilor care au înţeles să nu compromită viitorul absolvenţilor.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite