În Piaţa Unirii nu s-a muncit, dar s-a plătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor controale recente, Curtea de Conturi a imputat Primăriei Focşani plăţi nelegale de 300.000 de lei. Sumele reprezintă decontarea unor lucrări neexecutate în cadrul proiectului de reabilitare a Pieţei Unirii, dar şi pentru modernizarea viitorului dispecerat de termoficare al ENET Focşani.

La fel ca şi în cazul fostei Prefecturi Putna, unde Curtea de Conturi a găsit nereguli în ceea ce priveşte decontarea de către Consiliul Judeţean a unor importante sume de bani către firme care nu şi-au făcut treaba, o situaţie asemănătoare au descoperit controlorii de la Conturi şi în documentele Primăriei Focşani.

Piaţa Unirii şi Punctul Temic

Mai precis, oamenii legii impută municipalităţii că a prejudiciat bugetul instituţiei cu suma de 291.000 de lei prin două investiţii pe care le derulează.

„Suma reprezintă plăţi nelegale pentru lucrări aferente unor obiective de investiţii decontate constructorilor, dar neexecutate, respectiv perimetrul istoric Piaţa Unirii şi modernizarea şi reabilitarea reţelei de distribuţie a energiei termice - Punctul Termic 39 Focşani", se arată în raportul Curţii de Conturi.

De precizat că lucrările la cele două obiective sunt efectuate de firmele Unicom din Galaţi şi Arena Com din Focşani, ultima aparinţinând fostului viceprimar al municipiului, Neagu Nistoroiu.

„Nu mai ţin foarte bine ce spunea raportul Curţii de Conturi, dar ştiu că ne-au lăsat un plan de măsuri privind recuperarea banilor, ceea ce am şi făcut. Banii i-au recuperat din garanţiile depuse de constructori", ne-a precizat primarul Decebal Bacinschi.

Autorizaţii de construcţie neplătite

Valter Popescu, directorul ENET, spune la rândul său că fondurile pentru modernizarea Punctului Termic 39 sunt derulate de către municipalitate, fără implicatea ENET-ului.

„Nu avem noi treabă cu gestionarea banilor. Sunt fonduri guvernamentale, oferite prin programul Termoficare - Căldură şi Confort, care se derulează prin intermediul Primăriei", spune Valter Popescu.

Acestea nu sunt singurele nereguli găsite de Curtea de Conturi în actele Primăriei Focşani, o altă „gaură", de 262.000 de lei, fiind rezultată din neîncasarea veniturilor din autorizaţii de construcţii, precum şi sume constituite eronat drept fond de stimlente, dar neregularizate cu bugetul local.

CJ Sare la gâtul Curţii

Deşi au avut ocazia să-şi spună punctul de vedere, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea au reacţionat mai greu la articolul publicat de Adevărul de Seară acum câteva zile şi acuză Curtea de Conturi de politicianism.

„Curtea de Conturi a Rămâniei a acuzat în mod fals şi nejustificat Consiliul Judeţean Vrancea de efectuarea unor plăţi nejustificate către compania care reabilitează imobilul Prefectura Putna. În sarcina administraţiei publice nu s-a stabilit niciun prejudiciu", se arată în comunicatul de presă remis de Consiliul Judeţean Vrancea.

CITEŞTE ŞI

Proiectul "Focşani Plaza" a murit înainte de a se naște

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite