Proiectul "Focşani Plaza" a murit înainte de a se naște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul proiectului Focşani Plaza şi-a cerut insolvenţa la Tribunal. Compania Omnium Invest intenţiona construirea unui mall în valoare de 35 de milioane de euro pe terenul fostului supermarket Interex.

În urmă cu exact trei ani, compania Omnium Invest SRL din Bucureşti, deţinută de doi oameni de afaceri israelieni, demara la Focşani un proiect care se anunţa pe cât de grandios, pe atât de inedit pentru un oraş cum este Focşaniul, nefamiliarizat cu un centru comercial întins pe o suprafaţă de 20 000 metri pătraţi.

Proiectul, amplasat în zona şoselei de centură a municipiului, prevedea construirea unui mall cu 120 de magazine, un cinematograf 3D, dar şi o zonă de joacă dedicată copiilor, lucrările fiind estimate atunci la valoarea de 30 de milioane de euro.

Toată această investiţie ar fi trebuit să fie finalizată la începutul anului 2009, însă câteva luni mai târziu, pe fondul crizei economice, proiectul avea să fie abandonat, băncile refuzând să mai finanţeze un proiect care li s-a părut neprofitabil.


De atunci, despre compania Omnium s-a mai auzit doar în decembrie 2010, când s-a adresat Consiliului Judeţean Vrancea cu un acord de principiu privind schimbarea destinaţiei spaţiului deţinut în Focşani înntr-un mare centru agroalimentar.

„Omnium va depune prin intermediul arhitectul său planurile necesare cu toate modificările cerute de Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean pentru a obţine toate autorizaţiile şi avizele necesare pentru construcţia şi operarea Centrului Agro-Alimentar Focşani", se arată în solicitarea trimisă de Omnium şi aprobată ulterior de Consiliul Judeţean.

Însă, zilele trecute compania respectivă a solicitat Tribunalului Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă. Deşi am încercat telefonic să luăm legătura cu reprezentanţii Omnium, pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la situaţie, aceştia nu au fost de găsit.


Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani ridică din umeri
Deşi la anunţarea investiţiei, în 2008, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Primăriei se arătau foarte entuziasmaţi de proiectul la care doreau să devină parteneri, acum cele două instituiţii par resemnate.

Nu am mai ţinut legătura şi nu ştiu nimic. Din moment ce terenul nu ne aparţine, nu avem nicio implicare", spune Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focşani. „Ştiam că doreau să facă un depozit de fructe sau cam aşa ceva, însă nu ştim nimic ce s-a mai întâmplat", ne-a precizat şi Iulian Matache, directorul Direcţiei de Dezvoltare din Consiliul Judeţean Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite