CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ / Casa Longinescu din Focşani a ajuns locuinţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşedinţa savantului focşănean este acum locuită de mai multe familii de romi, prin bunăvoinţa Primăriei. Consiliul Judeţean are în plan să preia în administrare imobilul.

Pestriţă, mizerabilă şi cu geamurile sparte, casa marelui critic G. G. Longinescu din Focşani este departe de ceea ce era pe vremuri, una dintre locuinţele emblematice ale târgului Focşanilor.

CITEŞTE ŞI
Campanie „Adevărul de Seară"/ Casa Apostoleanu, pe punctul de a fi înstrăinată

Încadrată drept locuinţă socială în administrarea Primăriei, casa de pe bd-ul Gării este locuită de mai multe familii de romi.
Aproape de nerecunoscut, cu pereţii coşcoviţi şi cu geamurile sparte, Casa Longinescu îţi trezeşte sentimente de revoltă când vezi că locuinţa în care au luat fiinţă multe lucrări ştiinţifice în chimie a ajuns o ruină.

image

„Am avut numeroase discuţii cu cei de la Primărie pentru restaurarea casei dar nu sunt bani. Oricum este jalnic ce se întâmplă dar ar fi şi mai rău dacă ar fi consolidată şi apoi dată înapoi celor care locuiesc acum în ea pentru că ar aduce-o, cred, la aceeaşi stare", spune Florin Micu, directorul Direcţiei de Cultură.

Ca mai toate imobilele de seamă din oraş, Casa Longinescu va fi preluată în administrare de Consiliul Judeţean.


„Noi nu am avut bani să o restaurăm dar oricum va fi preluată această casă de Consiliul Judeţean. Suntem deja în discuţii cu ei însă nu ştiu unde îi vom duce pe cei care locuiesc acum acolo. Sunt câteva familii de romi. Nu ştiu ce planuri au cei de la CJ cu ea, dar vor să o restaureze şi să funcţioneze o instituţie acolo", ne-a declarat primarul municipiului, Decebal Bacinschi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite