Vrâncenii îşi aleg reprezentanţii pentru următorii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine începe campania electorală pentru alegerile locale din data de 10 iunie. În total, în judeţ, vor fi aleşi 927 de consilieri locali, 32 de consilieri judeţeni, 73 de primari şi un preşedinte de consiliu judeţean.

Alegerile locale din data de 10 iunie reprezintă un bun prilej pentru vrânceni de a-i taxa pe aleşii judeţului pentru ineficienţa de care au dat dovadă şi promisiunile neonorate în ultimii patru ani, dar şi ocazia de a le mai acorda o şansă celor care au performat sau intră pentru prima dată într-o bătălie electorală.

La Focşani, nu mai puţin de opt candidaţi râvnesc la funcţia de primar al municipiului, în frunte cu actualul edil Decebal Bacinschi (USL).

În vârstă de 65 de ani, acesta şi-a depus candidatura pentru cel de-al patru mandat consecutiv de primar, funcţie pe care o deţine neîntrerupt din anul 2000.

Decebal Bacinschi este de profesie inginer constructor şi înainte de a veni la primărie a fost administratorul unei firme de proiectări. În urmă cu doi ani a ieşit oficial la pensie.

Un contracandidat redutabil pentru actualul edil este deputatul Alin Trăşculescu, preşedinte al PDL Vrancea, cel care în urmă cu patru ani a fost la câteva sute de voturi distanţă de a-l detrona. Alin Trăşculescu are 38 de ani, este căsătorit, are doi copii şi este de profesie inginer auto. Acesta a fost ales deputat pentru legislatura 2008-2012 iar în acest răstimp a absolvit mai multe cursuri de perfecţionare la Colegiul Naţional de Apărare, Institutul Diplomatic Român şi a urmat un master în administraţie publică.

Alin Trăsculescu s-a lansat în cursa pentru Primăria Focşani

Un alt candidat este Aurel Bîcu, care va reprezenta Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Aurel Bîcu are 56 de ani şi are o carieră militară de 35 de ani, timp în care a condus unităţi militare din Constanţa, Focşani, Rm. Sărat. În ultimii ani de activitate a condus la Statul Major din Bucureşti efectivul care s-a ocupat de integrarea României în NATO. În 2004-2005 a fost prezent în teatrul de operaţii din Afganistan.

Partidul lui Dan Diaconescu merge în alegeri pe mâna foştilor ofiţeri de armată

Tot în cursa pentru Primăria Focşani a intrat şi doctorul Adrian Popescu, preşedintele filialei Vrancea a Partidului România Mare. Acesta are 63 de ani şi a fost primarul comunei Chiojdeni, din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, în perioada guvernării „cederiste".

Alţi doi candidaţi reprezentând partide politice sunt Violeta Corduneanu, din partea Partidului Socialist Român şi Dan Butnaru, preşedinte al Partidului Verde.

În cursa electorală pentru fotoliul de primar s-au mai înscris şi doi independenţi, un jurnalist şi un preot.

Cristi Irimia are 35 de ani şi este un jurnalist cu o experienţă de 15 ani în mass-media. Este licenţiat în drept din anul 2007, la Facultatea „Petre Andrei" din Iaşi şi are absolvite şi studii de finanţe-contabilitate, precum şi o serie de cursuri în diverse proiecte de educaţie non-formală, proiecte derulate de mai multe ONG-uri din România. Sloganul său în campanie este următorul: "Vrei un ghimpe în coasta politicienilor? Alege un independent.

Un jurnalist candidează ca independent la funcţia de primar al Focşaniului

Preotul Petrea Petrea, care slujeşte într-o parohie din Cartierul Sud, îşi doreşte să schimbe sutana de preot cu o funcţie complet administrativă.

Un alt municipiu al judeţului în care lupta electorală se va da foarte strâns este Adjudul. Aici în cursa pentru scaunul de edil şef s-au înscris patru candidaţi, respectiv actualul edil Constantin Armencea (USL), care încercă să câştige şi al patrulea mandat.

Fosta sa secretară de la primărie, Ştefania Saradici, vrea însă să dea lovitura în oraşul de pe Trotuş. Aceasta candidează din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu.

În lupta electorală s-au mai înscris reprezentantul PRM, Mihai Cioran şi fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate, Andrei Dulgheru, care candidează din partea Alianţei pentru Vrancea.

La Panciu doar trei candidaţi se vor bate pentru fotoliul de primar. Actualul edil Ion Petre (USL) se află şi el în faţa celui de-al patrulea mandat, dar contracandidaţii săi, juristul Adrian Oancea (Alianţa pentru Vrancea) şi medicul veterinar Nelu Manea (PPDD) şi-au propus să facă o figură frumoasă în alegeri.

Tot patru candidaţi râvnesc şi la fotoliul de primar al oraşului Mărăşeşti. Aici, actualul primar Constantin Vlase nu mai vrea să administreze cel mai sărac oraş din judeţ şi a lăsat front liber unor oameni mai tineri. Aceştia sunt actualul viceprimar Valerică Chitic (USL), fostul primar de până în anul 2008 Emilian Braşov (Alianţa pentru Vrancea), Pavel Dragu (PRM) şi George Ciobotaru (PPDD).

În fine, cea mai scăzută concurenţă la fotoliul de primar al unui oraş este la Odobeşti, unde se vor „duela" actualul primar Daniel Nicolaş (USL) şi Viorel Miştoiu (PPDD).

Tot în data de 10 iunie au loc alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea şi pentru ocuparea celor 32 de locuri de consilieri judeţeni. Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean este disputată de cinci candidaţi.

Marian Oprişan (USL), actualul preşedinte al instituţiei, se află în faţa celui de-al patrulea mandat. Acesta lucrează în administraţia judeţului de 20 de ani, interval în care a avut numai funcţii de conducere. Are 47 de ani şi este licenţiat în ştiinţe politice.

Marian Oprişan şi Decebal Bacinschi vor şi al patrulea mandat de la alegători

Propunerea Partidului Verde Vrancea pentru candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean este Virginia Muris. Aceasta are dublă cetăţenie, română şi olandeză, locuind de trei ani împreună cu soţul ei de origine olandeză în comuna Cîmpuri.

O tânără de 27 de ani, reprezentantă a Partidului Socialist Român, îşi doreşte de asemenea să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Camelia Hristea manageriază singură propria afacere: o agenţie de promovare pentru copii şi tineri în domeniul audio - vizual, cinematografie şi modeling. Pentru a putea profesa, a urmat cursuri de modeling, cinematografie şi televiziune în capitala Italiei, unde a locuit împreună cu părinţii vreme de trei ani.

Două femei şi patru bărbaţi candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea

Partidul lui Dan Diaconescu îl va avea candidat la Focşani pe ofiţerul de aviaţie în rezervă Murgu Neagu iar Partidul România Mare îl propune candidat pe Ionel Surugiu.

LISTA COMPLETĂ A CANDIDAŢILOR DE LA ALEGERILE LOCALE

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Focşani despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite