Vacanţă la bibliotecă pentru elevii cu pasiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Focşani care nu au posibilităţi financiare să-şi petreacă vacanţa la munte, la mare sau chiar la bunici, dar nu numai aceştia, au şansa să-şi rezerve o „altfel" de vacanţă, pe gratis şi educativă pe deasupra, la Biblioteca Judeţeană.

La bibliotecă elevii au parte de un program de acţiuni conceput special pentru ei, pe zile şi ore, pentru copii fiind înfiinţate cinci cluburi de vacanţă.

Citiţi şi: Biblioteca Judeţeană derulează şi anul acesta programul Bibliovacanţa

Acţiunile au început chiar cu prima zi a lunii iulie şi se vor derula pe toată perioada verii, până la 1 septembrie.

Până în prezent, peste o sută de copii alegând să se înscrie până acum la activităţile din program.

„Avem cinci cluburi înfiinţate, de lectură, de desen, de fotografie, clubul internauţilor şi cel al jucăuşilor prin care elevii care vin la noi pot explora oportunităţi noi. Spre exemplu, în cadrul clubului de lectură toţi cei care iubesc poveştile vor călători prin lumea basmelor, ajutându-i în acelaşi timp pe copii să-şi rezolve şi tema de vacanţă", ne-a declarat bibliotecarul Rodica Taftă, care împreună cu colegele sale va încerca să facă cât mai frumoase momentele pe care elevii le vor petrece la bibliotecă.

Copiii alungă plictiseala

Pentru a-şi umple timpul liber de care dispun la discreţie în această perioadă, elevele Bianca Vişan şi Gabriela Săcăluş au decis să-şi folosească abilităţile pe computer înscriindu-se la clubul internauţilor.

„Mă plictiseam acasă, astfel că această iniţiativă a bibliotecii a picat numai bine. Practic, vin aici zilnic să mă joc, dar să învăţ şi lucruri noi", ne-a declarat Bianca. De menţionat că de toate activităţile cu copiii se ocupă exclusiv bibliotecarele Secţiei de Copii şi Tineret.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite