Trupul neînsufleţit al lt. comandorului Cătălin Antoche mort în accidentul aviatic de la Tuzla a fost depus la biserică în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele militarului Cătălin Vicenţiu Antoche (34 ani) îl plâng la căpătâi. Trupul neînsufleţit al militarului a fost depus astăzi în camera mortuară a bisericii „Adormirea Maicii Domnului" din Focşani, oraşul său natal.

Mama şi soţia lui Cătălin abia se ţineau pe picioare şi strigau în continuu „nu asta este casa ta Cătăline!".

image

Militar desăvârşit, locotenent comandor Cătălin Vicenţiu Antoche era preţuit de colegi şi de familie. „Era un om deosebit. Era ca neamţul perfect. Voia să facă el totul perfect. A scris mult timp poezii, încă din liceu. Acum voia să se lase de poezii să se ocupe mai mult timp de copil. El are doar cinci ani şi nu conştientizează ce se întâmplă. L-au dus la Braşov la rudele soţiei lui Cătălin. Aceasta însă suferă enorm. L-a şi văzut acolo la recunoaştere", ne-a spus cumnatul lui Cătălin, Răzvan Anghene.

Constanţa: Unde vor avea loc funeraliile victimelor accidentului aviatic de la Tuzla

Tatăl militarului, Valeriu Antoche ne-a povestit cum a aflat vestea. „Am văzut ştirea la televizor şi mă rugam să nu fie şi el mort. Apoi la 21.30 am aflat de la un coleg de al lui. Îşi iubea mult meseria. Voia să facă o adevărată carieră", ne-a spus acesta cu lacrimi în ochi.

Cătălin spunea adesea despre incidentele din Aviaţie că de regulă sunt scoşi vinovaţi piloţii. „Cătălin chiar spunea mai mereu că de câte ori este un incident nu scot niciodată piloţii eroi. Oricum nu spun niciodată că avioanele sunt vechi. Dau vina tot pe piloţi", ne-a mărturisit vărul lui Cătălin, Alexadru Stancu.

Constanţa: Jale la catafalcul militarilor morţi în tragedia aviatică de la Tuzla

UPDATE/FOTOGALERIE Accidentul de la Tuzla a decapitat componenta de bază a misiunilor de tip strict secret. Băduţ, înmormântat cu onoruri

Cătălin Antoche a urmat cursurile liceului militar şi Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă" din Braşov. Lucra la aerodromul Boboc de la Buzău din 2003, după ce a lucrat un timp la o unitate din Bacău.

image

Unitatea de Aviaţie de la Focşani s-a desfiinţat în 2001 când au fost operate mai multe restructurări în MAPN.

Cătălin va fi înmormântat mâine la cimitirul sudic din oraş cu onor militar. Sunt aşteptaţi 40 de colegi de la Buzău.

Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite