UPDATE Criminalul asistentei din Focşani şi-a recunoscut fapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ştefan, în boxa acuzaţilor
Valentin Ştefan, în boxa acuzaţilor

Tânărul pâncean Valentin Ştefan,  în vârstă de 22 de ani, a fost adus în cătuşe la Tribunalul Vrancea, unde a primit mandat de arestare preventivă.


Potrivit anchetatorilor care au investigat acest caz care a oripilat populaţia Focşaniului, criminalul şi-a recunoscut vina încă din momentul în care a fost reţinut la Târgovişte de către poliţişti, acolo unde se ascundea încă de joia trecută la prietena lui. „I-a spus chiar şi prietenei sale de la Târgovişte că este implicat într-o crimă şi chiar i-a arătat la televizor că el este personajul care a înfăptuit crima de la Focşani. A fost foarte cooperant atât cu noi, cât şi la instanţa de judecată. De bună voie a făcut tot. Probabil că a înţeles situaţia în care se află", ne-a precizat Ioan Lefter, primul procuror al Parchetului Vrancea.

Citişi şi: Uciderea Silviei Chirilă provoacă spaimă în rândul asistentelor medicale

Acesta spune că ucigalul a povestit  că ideea să o omoare pe asistentă i-a venit instantaneu, în momentul în care a avut o discuţie în contradictoriu cu femeia pe marginea preţului radiografiei. „Autorul susţine că nu jaful a fost motivul crimei. A întrebat cât costă radiografia şi i s-a răspuns că 45 de lei. Tânărul i-ar fi reproşat că săptămâna trecută era mai ieftină şi de aici a urmat o discuţie în contradictoriu şi din păcate se ştie cu ce rezultat".

Anchetatorii spun că Valentin Ştefan a cumpărat cuţitul cu care a comis fapta de la un magazin din zona Pieţei, iar după ce a comis omorul l-a rupt în două şi l-a abandonat într-un parc din apropiere, povestind la reconstituire, cu lux de amănunte, modul în care a procedat.


Informaţii de la SRI


Procurorii ne-au mai spus că au reuşit să-l depisteze pe Valentin Ştefan plecând de la o informaţie sumară. „Am avut o informaţie vagă, pe care nu pot să v-o spun, şi am apelat la serviciile de informaţii, care au fost foarte promte şi ne-au ajutat în prinderea făptaşului, lucru pentru care vreau să le mulţumesc atât lor, cât şi echipei de poliţişti şi procurori",ne-a spus primul procuror.


Eliberat condiţionat pentru bună purtare


Valentin Ştefan este un cunoscut infractor pentru oamenii legii. La numai 22 de ani, are cazierul plin de cauze penale, şapte la număr, unele săvârşite cânt era minor, ispăşind pedepse pentru furt sau violare de domiciu. El a fost eliberat condiţionat la propunerea instanţei, în luna februarie, din Penitenciarul Mîndreşti, pe motiv de bună purtare, cu un rest de pedeapsă de peste 400 de zile. Pentru ultima sa faptă riscă între 10 şi 25 de ani de închisoare sau chiar pedeapsă pe viaţă dacă anchetatorii vor ajunge la concluzia că fapta sa se încadrează la omor deosebit de grav.


Mama sa îl crede nevinovat

Deşi Valentin Ştefan şi-a recunoscut cu seninătate fapta, mama adoptivă a acestuia, Ioana Ştefan, susţine cu tărie că fiul ei este nevinovat. Astăzi aceasta aştepta pe holul Parchetului Vrancea să i se încuviinţeze drept de vizită şi pachet pentru fiul arestat. „Nu a făcut fiul meu aşa ceva, pentru că el nu a fost niciodată în conflict cu cineva. A fost la doctorul Taban să-şi rezolve o problemă stomatologică, dat la începutul lunii martie. Trebuia să plece în Spania sâmbătă şi s-a dus la prietena lui la Târgovişte. A lucrat în construcţii, în confecţii şi la o tipografie. Nici măcar nu a fost condamnat vreodată, ci ţinut doi ani în arest preventiv, acuzat că ar fi furat un calculator. Nu a făcut păpuşa mamei una ca asta", a susţinut sus şi tare Ioana Ştefan.

Procurorii acuză lipsa de colaborare a semenilor


Procurorii care au lucrat la acest caz spun că pe parcursul derulării anchetei au întâlnit foarte multă reticenţă din partea semenilor, care ar fi putut ajuta mai mult la elucidarea acestui caz deosebit de complex. „Nu se poate ca oamenii să fie atât de impasibili la astfel de fapte. S-a întâmplat în plină zi, în mijlocul oraşului, multă lume l-a văzut pe suspect alergând, dar nimeni nu a intervenit. Măcar o poză, cu telefonul mobil să se fi făcut. Măcar aşa, în spirit omenesc, ştiind că o femeie a fost înjunghiată. Nu mai spun de vânzătorul care i-a vândut criminalului cuţitul cu care şi-a ucis victima. Nu a recunoscut nimic, spunându-ne că nu a avut la vânzare un astfel de tip de cuţit", a spus primul procuror Ioan Lefter. Acesta a ţinut să liniştească populaţia Focşaniului, precizând că trăim într-un oraş liniştit, fără criminalitate mare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite