VIDEO "Românii au talent": Trista poveste a focşaneanului Adrian Ţuţu, tânărul care cântă cu mândrie că este român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii au cucerit publicul şi juriul la cea de-a treia ediţie a emisiunii, cu numere de beatbox, contorsionism şi hip-hop autohton. Rapperul Adrian Ţuţu (18 ani), Cosmin Agache (14 ani), care face beatboxing, şi gimnasta Ioana Roxana Rotar (13 ani) s-au calificat în etapa următoare.

Citeşte şi:
Cristian Novac, bănăţeanul care a uimit juriul la "Românii au talent": „Îmi era ruşine să dansez în public”

Braşovul susţine patru finalişti la „Românii au talent“. Citeşte aici poveştile lor!

Focşăneanul Adrian Cristian Ţuţu (Eminem din Focşani, aşa cum a fost numit) este unul dintre concurenţii care au făcut senzaţie vineri seară, în cea de-a treia etapă a concursului. Piesa hip-hop „Românii au talent", compusă special pentru emisiune, dar şi trista sa poveste de viaţă i-au impresionat până la lacrimi pe membrii juriului şi pe spectatori. Adrian a obţinut trei „DA-uri" hotărâte din partea juriului.

O copilărie tristă

Tânărul, care va împlini 19 ani pe 11 martie, este orfan de ambii părinţi. „Tata, care suferea de diabet, a făcut mai multe complicaţii pe sistem nervos: paralizie, orbire parţială, blocaj renal. În cele din urmă a murit... Aveam cinci ani  pe atunci. Nu mai ştiu foarte multe, ştiu doar că eram lumina ochilor lui, eram cel mai răsfăţat dintre copiii lui, iar golul lăsat în sufletul meu a fost imens. În timp ce tata era în agonie, mama se chinuia cu o depresie cruntă la Spitalul de psihiatrie din Focşani. Ca într-un coşmar, n-a mai scăpat de depresie", povesteşte Adrian Ţuţu pentru „Adevărul".

La nouă ani, copilul a trăit al doilea şoc teribil: şi-a pierdut şi mama. „În acea zi, pe 22 decembrie 2001, eram doar noi doi acasă. Făceam pregătiri pentru Crăciun, împodobisem bradul împreună. Eu am coborât pâna la un prieten din bloc, cu care mă jucam de obicei, şi în minutul următor un vecin anunţa că cineva a căzut de la etaj. Am coborât într-un suflet, presimţind că este mama. Zăcea pe asfalt, era întreagă şi fără lovituri. Dumnezeu mi-a lăsat-o în amintire aşa frumoasă cum era. Acea imagine mă urmăreşte şi acum", povesteşte Adrian Ţuţu.

VIDEO/Povestea Mădălinei Felea, fata care a dansat la bară la "Românii au talent". Tatăl Mădălinei: „Măi tăticule, altă meserie n-ai găsit şi tu, măi?"

Mariana Burghelea o dansatoare orientala plina de...transparenta

Cosmin Agache face beatbox

Ioana Roxana numar exceptional de contorsionism

Tutu Adrian canta

S-a refugiat în muzică

La vârsta de 14 ani şi-a găsit refugiul în muzică şi dans (break-dance) şi a compus prima melodie, „Poveste", în memoria mamei sale. Un an mai târziu a hotărât să-şi ia destinul în mâini şi să se mute singur în apartamentul lăsat de la părinţi. Ca să se întreţină, a muncit pe şantier şi, chiar dacă uneori a răbdat de foame, a mers mai departe.

La concursul „Românii au talent" s-a înscris sfătuit de un cunoscut de-al său şi, sprijinit financiar de familia unui prieten, a reuşit să ajungă la Constanţa, chiar la finalul preselecţiei.

 „Nu aveam nimic pregătit, dar am zis că fac orice pentru a fi admis, am simţit că asta e şansa mea. În drum spre Constanţa, am compus piesa  pe care am cântat-o în emisiune. A fost prima dată când m-am simţit împlinit, când am simţit că pot mai mult", îşi încheie Adrian povestea.

Gâză din Botoşani repeta pe ascuns

Cosmin Agache, alături de tatăl său


Cosmin Agache, un puşti de 14 ani din Botoşani, a făcut şi el senzaţie la emisiunea de vineri seară cu o lecţie de beatboxing (imitarea sunetelor produse de instrumente de percuţie). Băiatul, poreclit Gâză din cauza staturii mici, povesteşte cum se ascundea de părinţi în baie ca să imite diverse tunete, după ce în prealabil „studiase" pe YouTube.

image

În doar doi ani, băiatul a ajuns la performanţa de a „cânta" ca o tobă fără prea mult efort. „La început, părinţii nu m-au încurajat, pentru că ei credeau că mă prostesc şi scot nişte sunete aiurea, fără rost", povesteşte puştiul ajuns vedetă peste noapte.

Mama lui, Doina Agache, recunoaşte că nu l-a luat în serios pe băiat. „Seara, după ce eu şi tatăl lui ne culcam, intra în baie şi stătea câte o oră acolo. Îşi lua cu el telefonul şi se filma singur în timp ce cânta. Noi nu înţelegeam muzica asta", explică femeia, care lucrează la o simigerie din oraş. Singurul din familie care l-a susţinut a fost Claudiu, fratele său mai mare, care i-a aranjat chiar câteva recitaluri la spectacole de Miss şi Mister organizate de liceele din oraş.

Oameni simpli şi cu o situaţie financiară modestă, părinţii lui Cosmin sunt acum mândri de el şi speră ca băiatul să câştige concursul. „A fost dorinţa lui să-l înscriu şi nu regretăm că am făcut acest lucru. Pentru a ajunge la preselecţia de la Piatra Neamţ am fost nevoiţi să împrumutăm bani. Cosmin era foarte obosit şi nu credeam că va face faţă. Când a început să cânte am rămas mută atât eu, cât şi juriul", explică Doina Agache.

Ioana Roxana Rotar, gimnasta contorsionistă

image

Ioana Roxana Rotar (13 ani) din Oradea a prezentat un numar extraordinar de contorsionism şi a reusit şi ea să ridice sala în picioare. Mobilitatea incredibilă şi felul în care îşi controlează corpul i-a lăsat fără glas pe cei trei membri ai juriului. Ioana are 13 ani şi face gimnastică de 6 ani şi jumatate. „Nu mă aşteptam să iasă aşa de bine. Am şi acum fluturi în stomac. Am fost în al nouălea cer", a povestit micuţa gimnastă.

Patiserul tenor

Una dintre marile surprize ale serii a fost Alin Stanis. Tânărul a studiat Stomatologia, dar nu a profesat, iar acum are o patiserie în Cluj-Napoca. Astfel, nimeni nu se aştepta la ceea ce a urmat: o voce incredibilă care a ridicat juriul în picioare, cu aria „Nessun Dorma" (din opera „Turandot", de Giacomo Puccini"), aceeaşi bucată care l-a făcut celebru şi pe Costel Busuioc.

Pro TV îşi bate propriile recorduri

 Pentru a treia săptămână consecutiv, Pro TV a fost lider de audienţă vineri seară, pe intervalul 20.30 - 22.41. Televiziunea şi-a bătut propriile recorduri (audienţele de la ediţiile precedente). La nivel urban, Pro TV a fost urmărit, în medie, de 2,4 milioane de telespectatori, obţinând un rating de 20,9%.

La nivel naţional, programul „Românii au talent" a fost urmărit de 3, 9 milioane de telespectatori şi a făcut un rating de 19,8%. În minutul de aur, la 22.14, show-ul era urmărit de peste cinci milioane de telespectatori. În intervalul orar 20.30 - 22.30, Antena 1 (al doilea post clasat) a difuzat meciul de fotbal Dinamo- Pandurii Târgu-Jiu, în timp ce la TVR 1 (poziţia a treia) au fost difuzate emisiunile „Tema zilei" (20.40 - 21.00) şi „Cu drag... de Mărţişor" (21.00 - 23.10).

Românii, între talent şi penibil



Dacă adolescenţii au cucerit vineri seară publicul cu talentele lor speciale, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre unii concurenţi ajunşi la maturitate, măcar din punct de vedere fizic. Este şi cazul Marianei Burghelea (foto), 42 de ani, o asistentă  din Târgu-Jiu, care s-a prezentat la concurs fiind convinsă de calităţile sale de dansatoare. Costumul transparent de cadână acoperea însă prea puţin din ceea ce n-ar fi trebuit niciodată dezvăluit privirii, adică nişte „nuri" prea generoşi.

Odată ce asistenta dansatoare şi‑a dezlănţuit mişcările din buric şi şolduri, reacţia sălii şi a juriului a spus totul. Dacă spectatorii râdeau în hohote de prestaţia concurentei, Mihai Petre n-a rezistat mai mult de câteva secunde înainte de a apăsa butonul rosu. „Aş vrea să vă fac o sugestie: să vă faceţi coregrafia doar cu faţa, aş aprecia asta", a spus Petre la finalul numărului. „E în toate poziţiile", a replicat candidă doamna.

Cazuri „speciale"

Şi la ediţiile precedente s‑au „remarcat" astfel de concurenţi. Astfel, Radu Comănescu şi mama lui, profesoara Tamara, au încercat să demonstreze talente numai de ei ştiute. Mama tânărului chiar a avut şi unele probleme cu Mihai Petre, pe care l-a acuzat că ar fi dezavantajat-o la o preselecţie a emisiunii „Dansez pentru tine". La prima ediţie a show-ului „Românii au talent", Nicolae Giurcea, un pompier de 35 de ani din Buzău, convins că are talent la cântat, l-a scos din pepeni tot pe Mihai Petre interpretând piesa „Alejandro", a artistei americane Lady Gaga.

image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite