Sorina Plăcintă explică de ce a plâns în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul spune că s-a simţit singură, izolată şi pe nedrept acuzată şi îi învinuieşte pe colegii de partid că nu i-au luat niciodată apărarea. Sorina Plăcintă nu ştie încă dacă va părăsi PDL.

La patru zile de la momentul când a fost surprinsă plângând în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu, senatorul PDL Sorina Plăcintă a ţinut să ofere câteva explicaţii în legătură cu motivele care au determinat-o să dea frâu liber emoţiilor.

„Nu există politicieni-roboţi, nici oameni de afaceri roboţi şi nici mame robot. Suntem oameni şi există momente în viaţă când simţi că nu mai poţi, că nimic nu are rost şi că, uneori, e chiar mai bine să pui un punct, să tragi o linie şi să recunoşti că te afli la capătul puterilor. Într-o zi atât de tensionată ca aceea, eu asta am simţit. Nu am să neg niciodată că îl apreciez pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru ceea ce a încercat să facă.

Cred însa că mandatul lui a venit cumva şi prea devreme, şi prea târziu. Noi, PDL-ul, am uitat, prinşi în vâltoarea guvernării, că suntem o echipă. De aceea cabinetul lui Răzvan Mihai Ungureanu mi s-a părut că nu are nicio şansă. Am simţit asta în profunzime şi am resimţit momentul ca pe o mare decepţie personală, căci nu sunt oarbă.

La discuţia cu Elena Udrea am cedat. Emoţional. Elena este o persoană pe care o respect. Munceşte, nu se dă în lături, încasează cu eroism aş putea spune, merge mai departe. Personalitatea ei puternică are însă şi un revers, pentru că trăim într-o lume profund misogină care încă nu dă femeilor dreptul la lidership cu adevărat. Reversul este că a trebuit să facă de multe ori de una singura treaba unei echipe întregi. Iar noi, la Bucureşti, n-am putut creşte lideri. Acest eşec ne va costa pe termen lung mult mai mult decât un executiv picat la o moţiune.

E nevoie de o discuţie onestă în partid. E nevoie de o comunicare robustă cu publicul şi în spiritul adevărului", povesteşte pe blogul personal Sorina Plăcintă.

Senatoarea Sorina Plăcintă nu a mai votat moţiunea. Ea a plâns în Parlament că o doare burta iar Oprişan i-a alinat durerea spunându-i că o aşteaptă în USL

Parlamentarul nu-şi iartă colegii nici pentru faptul că nu au apărat-o în momente grele, cum a fost cel legat de infracţiunea pe care a comis-o fiul, Andrei Plăcintă, pe care îl consideră nevinovat.

„În spaţiul public am înghiţit prea mult şi nimeni din echipa mea n-a ieşit să spună, domnilor, eu o cunosc pe femeia aceasta, îi cunosc familia şi ştiu ce fel de om e. Nu. Nimeni. Din momentul în care Andrei a fost împuşcat şi apoi acuzat el însuşi de tentativă de omor, pe profilul emoţionant al băiatului de bani gata, derbedeu şi rebel, eu am devenit paria partidului, bună doar de munca pe uşa din dos.

Comentatori fără valoare, dar cu voce puternică, m-au făcut urâtă, hoaţă, mamă denaturată. Am fost acuzată ca m-am îmbogăţit de pe urma politicii, ori eu am pierdut enorm de când am intrat în această aventură a vieţii mele.

M-am simţit singură, izolată şi pe nedrept acuzată. Eu, când am plecat de la minister, am plecat în lacrimile sportivilor mari şi ai şefilor de federaţii", mai scrie Sorina Plăcintă, care încheie prin a spune că nu este decisă ce va face în continuare.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite