Scandal electoral la Focşani după ce primarul Bacinshi i-a luat mesh-urile candidatului Trăşculescu de pe blocuri FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesh-urile au fost date jos de o firmă plătită de primărie, sub atenta supraveghere a Poliţiei Locale.

Lupta electorală devine aprigă la Focşani, după ce actualul primar al municipiului, Decebal Bacinschi, a semnat aseară o dispoziţie de a da jos de pe blocuri mesh-urile candidatului Alianţei Pentru Vrancea la Primăria Focşani, Alin Trăşculescu.

Acesta încheiase cu asociaţiile de proprietari contracte prin care i-a fost permis dreptul de a amplasa aceste mesh-uri în şapte locaţii din municipiu, însă primarul Bacinschi a făcut sesizare la Biroul Electoral Municipipal, invocând o hotărâre de consiliu local făcută la iniţiativa sa, prin care afişajul electoral este interzis în Focşani.

image

CLICK aici pentru imagini

Biroul Electoral Municipal i-a dat dreptate parţial lui Bacinschi, hotărând că trei dintre mesh-uri sunt amplasate ilegal. Fără să aştepte soluţionarea contestaţiei depuse la BEJ de către reprezentanţii APV, primarul Bacinschi a dat ordin oamenilor săi din instituţiile subordonate primăriei să dea jos toate mesh-urile electorale de pe blocuri.

Astfel că la ora 22.00, când lumea se pregătea de culcare, o firmă de alpinişti utilitari angajată de primărie s-a pus pe treabă.

Vrâncenii îşi aleg reprezentanţii pentru următorii patru ani

„Sunt particular, mi s-a plătit şi eu execut ordinul care mi s-a dat", ne-a declarat unul dintre alpiniştii utilitari care au coborât de pe blocuri reclamele electorale.

S-a reuşit acest lucru doar în trei locaţii, la Obor şi pe strada Independenţei, în celelalte puncte alpiniştii şi poliţiştii locali care îi supravegheau lovindu-se de opoziţia reprezentanţilor APV veniţi la faţa locului, care au protestat vehement.

Nici primarul Focşaniului, nici şeful Poliţiei Locale nu au răspuns la telefon, în timp ce candidatul Alin Trăşculescu a precizat că ceea ce s-a întâmplat este un abuz grav al primarului Bacinschi.

„Voi merge de gât cu primarul până la CEDO. Este inadmisibil. Încalcă legea electorală", a declarat Alin Trăşculescu.

Într-un final, atât alpiniştii, cât şi poliţiştii locali s-au lăsat păgubaşi şi au plecat, cel mai probabil urmând să-şi continue demonstraţia de forţă în altă zi.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Focşani despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite