Persoanele cu mai multe proprietăţi plătesc impozite majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ai case multe, plăteşti mult
Ai case multe, plăteşti mult

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care deţin în proprietate un număr mai mare de clădiri cu destinaţia de locuinţe plătesc impozite mai mari cu până la 100%.

Persoanele fizice care deţin în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă şi care nu sunt închiriate unor alte persoane, plătesc un impozit majorat în funcţie de numărul de locuinţe.

Citiţi şi: Sunt campionii României la restanţele către bugetul de stat

Astfel, pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu proprietarii plătesc un impozit majorat cu 15%, în timp ce pentru a doua clădire este impozitată cu 50%.

Majorările nu se opresc aici, acestea ajungând la 75% pentru cea de-a treia clădire şi la 100% pentru a patra şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Aceste prevederi nu se aplică în cazul persoanelor fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

Impozitul majorat este determinat în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

Cei care se află în această situaţie sunt obligaţi să depună o declaraţie specială la Serviciul de Impozite şi Taxe al Primăriei Focşani, precum şi la autorităţile administraţiei locale în raza cărora sunt situate celelalte clădiri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite