Părintele ucis în biserica este considerat de Biserică martir FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Marin Tudor Foto: monitorulvn.ro
Preotul Marin Tudor Foto: monitorulvn.ro

Feţele bisericeşti spun că nu au mai auzit de un asemenea caz şocant în care un preot să fie ucis în lăcaşul de cult pe care îl păstoreşte. 

Potrivit cutumelor bisericeşti, un asemenea preot este considerat martir pentru că şi-a dat viaţa pentru credinţă.

Preotul Tudor Marin Foto: monitorulvn.ro

"Este considerat martir pentru modul în care a plecat dintre cei vii. Noi, când suntem în biserică şi purtăm hainele preoţeşti, trebuie să ne comportăm într-un anumit fel: nu putem riposta sau lovi", a explicat preotul Radu Grigoraş, de la Parohia Măgura din Bacău. 

Focşaniul în stare de şoc! Preotul Tudor Marin fost înjunghiat mortal în biserică. Atacatorul a fugit FOTO-VIDEO

Acesta a explicat că slujba de înmormântare a preotului Tudor Marin va fi una specială şi va avea loc, cel mai probabil, în lăcaşul de cult în care şi-a pierdut viaţa. Va fi îmbrăcat în haine preoţeşti, va avea Evanghelia pe piept, iar slujba va fi oficiată de numeroase feţe bisericeşti.

Preotul ucis la Focşani era socrul liderului sindical Vasile Marica 

"Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire şi durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012. Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite