Focşaniul în stare de şoc! Preotul Tudor Marin fost înjunghiat mortal în biserică. Criminalul a fost prins FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica din centrul Focşaniului cu hramul "Sf. Ioan Botezătorul", în care a avut loc atacul
Biserica din centrul Focşaniului cu hramul "Sf. Ioan Botezătorul", în care a avut loc atacul

Preotul Tudor Marin de la Biserica din Piaţa Unirii a municipiului Focşani a fost înjunghiat sâmbătă dimineaţă. La scurt timp după atac, acesta a decedat, în ciuda eforturilor medicilor. 

Ora 16.30 Poliţia încă îl caută pe atacator. S-au instituit filtre în tot judeţul. Află AICI ce indicii au oamenii legii

Ora 15.50 Preotul ucis era cunoscut de toţi focşănenii. A redeschis după Revoluţie biserica în care a fost înjunghiat mortal. Citeşte AICI întreaga lui poveste

image

Ora 14.10 Preotul Nicolae Cobzaru crede că atacatorul ar putea fi un puşcăriaş. "Probil este un satanist, un sectant ori un puşcăriaş, asta este părerea mea", a spus protoiereu de Focşani. 

Preotul ucis la Focşani era socrul liderului sindical Vasile Marica 

Ora 13.20  Vasile Marica, ginerele preotului ucis, a spus că socrul său nu avea duşmani. "Nu ştiu dacă avea duşmani. Un preot poate avea duşmani?", a spus Marica, în stare de şoc. 

Părintele ucis în biserica este considerat de Biserică martir FOTO

Ora 13.10 Trupul preotului a fost scos din lăcaşul de cult. Oamenii legii spun că au găsit arma crimei şi că singurul martor e o femeie care vindea lumânări. Suspectul crimei ar avea în jur de 30 de ani şi ar fi îmbrăcat în negru. Familia preotului este în stare de şoc. 

Îngrijitoarea bisericii a văzut cum s-a întâmplat evenimentul

CLICK aici pentru imagini

Ora 12.20 Numeroşi credincioşi s-au strâns în jurul Bisericii "Sf. Ioan Botezătorul". În centrul oraşului au venit şi şefii administraţiei focşănene care au transmis condoleanţe familiei preotului Tudor Marin. 

Ora 11.40 Reprezentanţii IPJ Vrancea au anunţat că preotul înjunghiat în zona toracelui a decedat. Acesta s-a stins din viaţă în lăcaşul de cult. Agresorul are în jur de 30 de ani. Poliţia este pe urmele lui.

Preotul ucis la Focşani era socrul liderului sindical Vasile Marica 

Ora 11.30 Oamenii sunt îngroziţi de cele petrecute în centrul oraşului. Cei care l-au zărit pe atacator spun că ar putea avea probleme psihice. Preotul Tudor Marin (Foto), de 69 de ani, ar fi fost găsit într-o baltă de sânge de femeia de serviciu.

Preotul Marin Tudor Foto: monitorulvn.ro

Preotul Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, de la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul" aflată exact în centrul civic al municipiului a fost ucis sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.30, chiar în biserică.

Potrivit singurului martor care a asistat la crimă, respectiv femeia care vinde lumânări şi îngrijeşte de biserică, Tudor Marin se pregătea să plece acasă când un bărbat îmbrăcat în negru a intrat în lăcaşul de cult şi i-a cerut feţei bisericeşti să-i citească anumite pasaje din biblie.

Imediat, acesta l-a atacat pe părinte cu un cuţit.

„A venit şi a spus că vrea să fie lămurit cu anumite citate din biblie, dar nu a apucat părintele să afle ce solicită, pentru că în biserică era întuneric şi l-a înjunghiat. Individul a fugit şi atunci am strigat hoţii. Părintele a avut puterea să ajungă până la uşă, apoi a căzut", ne-a declarat femeia pe nume Silvia.

Medicii chemaţi de urgenţă la faţa locului l-au resuscitat în jur de 50 de minute pe preot, însă nu l-am mai putut salva. Lovitura de cuţit i-a străpuns direct inima. „Când am ajuns noi, era în stop cardio-respirator, cu o plagă înjunghiată în regiunea inimii. A pierdut mult sânge şi nu l-am mai putut salva", a precizat dr. Simona Ionescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea.

Familia preotului Tudor Marin se află în stare de şoc. Soţia sa a avut nevoie de îngrijiri medicale când a aflat ce s-a întâmplat, iar cei doi copii ai soţilor Marin, o fată şi un băiat au venit să-şi plângă părintele.

Fata preotului Marin este căsătorită cu liderul sindical Vasile Marica şi se pregăteau să meargă la o nuntă când au primit cumplita veste.

„Sunt în stare de şoc. Socrul meu a fost un om minunat care mi-a dat o soţie minunată şi la care ţin foarte mult. Mi-am pus toată familia sub pază. Vreau să ştiu cine a făcut asta. Nu cred că a avut vreodată vreun conflict cu cineva", a declarat Vasile Marica venit de urgenţă la Focşani.

De asemenea, enoriaşii bisericii din centrul oraşului sunt consternaţi de cele întâmplate.

„Părintele nostru iubea pe toată lumea, nu a făcut rău la nimeni, un om extraordinar, foarte apropiat de oameni, cu adevărat un slujitor al Domnului", spune Răduţă Bornaz despre preotul ucis.

La locul unde s-a întâmplat tragedia au venit zeci de preoţi care slujesc în Focşani, oripilaţi de crima comisă.

„Probabil că este un satanist, un sectant sau un puşcăriaş. Asta este părerea mea", spune preotul Nicolae Cobzaru, protoiereu de Focşani.

Şi autorităţile locale se află în stare de alertă, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea spunând că nu-i vine să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva.

„La Focşani, în Vrancea, nu există lume interlopă şi nu ne-am gândit niciodată la o asemenea tragedie, într-o biserică respectabilă şi cu un preot cu o carieră minunată", a spus Oprişan.

Crima este cercetată acum de procurori şi de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care încearcă toate pistele pentru a afla identitatea criminalului. Arma crimei, cuţitul, a fost găsit chiar lângă cadavru.

Primele semnalmente despre acest individ indică faptul că ar avea în jur de 30 de ani, este înalt şi îmbrăcat cu o cămaşă neagră. În tot judeţul Vrancea şi la intrările şi ieşirile din Focşani s-au instituit filtre ale poliţiei pentru a-l prinde pe agresor.

Sute de credincioşi au venit la Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” pentru a lua Agheasma Mare

Ora 11.00 Atacul a avut loc în jurul orei 10.00 în lăcaşul de cult din Piaţa Unirii a municipiului Focşani. Starea preotului este gravă.

Ora 10.50 Mai multe ambulanţe se află la faţa locului. Poliţia îl caută pe atacatorul care a fugit imediat după incident. 

Vom reveni cu amănunte

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite