Ouăle încondeiate, vedetele concursului de meşteşuguri populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii populari şi-au demostrat măiestria
Artiştii populari şi-au demostrat măiestria

Expoziţia de Artă Tradiţională cu Tematică Pascală "De la Pslami şi Icoane la Sfânta Scriptură şi Muzică Sacră", ediţia a XIV-a, poate fi vizitată pe parcursul întregii săptămâni la Galeriile de artă din Focşani.

Cei 22 de meşteşugari care au prezentat în concurs ouă încondeiate, icoane pe sticlă, ţesături tradiţionale, crestături în lemn şi artă tradiţională a metalului au fost premiaţi aseară, în deschiderea Expoziţiei de Artă Tradiţională cu Tematică Pascală "De la Pslami şi Icoane la Sfânta Scriptură şi Muzică Sacră".

Juriul a premiat cele mai reuşite lucrări executate manual de participanţi şi pe creatorii acestora, cele mai multe premii fiind acordate creatorilor care au expus ouă încondeiate. Premiul I a fost câştigat de Florentina Trifan, din Reghiu, urmată de Lenuţa Terţiu, din Nereju şi Maria Coman, din Cîmpuri.

La această ediţie au participat meşteri populari din localităţile vrâncene Bîrseşti, Ciorăşti, Cîmpuri, Cîmpineanca, Dumitreşti, Fitioneşti, Reghiu, Mera, Soveja, Spulber, Nereju, Nistoreşti, Paltin.Din ţară au expusmeşteri populari din Tîrgu-Jiu şi Tismana-Gorj, Alba, Suceava, Cluj.

Expoziţie concurs de ouă încondeiate şi icoane la Galeriile de Artă

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea în parteneriat cu Ansamblul Profesionist Folcloric "Ţara Vrancei.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite