Expoziţie concurs de ouă încondeiate şi icoane la Galeriile de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Vrancea există tradiţie în încondeierea ouălor
În Vrancea există tradiţie în încondeierea ouălor

Expoziţia de Artă Tradiţională cu Tematică Pascală "De la Pslami şi Icoane la Sfânta Scriptură şi Muzică Sacră"  se află la ediţia a XIV-a şi va debuta luni, 9 aprilie, începând cu ora 17.00.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea în parteneriat cu Ansamblul Profesionist Folcloric "Ţara Vrancei.

La expoziţia-concurs de icoane, ouă încondeiate, ţesături tradiţionale, crestături în lemn şi artă tradiţională a metalului, au participat creatori populari amatori, fără limită de vârstă, la una sau mai multe secţiuni.

"Juriul va premia cele mai reuşite lucrări executate manual de participanţi şi pe creatorii acestora, confirmând astfel, sensul, valoarea şi rezultatele educaţiei permanente promovate de instituţiile de cultură de specialitate şi de învăţământ, care se ocupă în special de acest segment al procesului educaţional general, oferta făcută tuturor vârstelor, cu misiunea nobilă şi responsabilă de a păstra şi transmite generaţiilor viitoare, minunatul tezaur al artei tradiţionale", a precizat Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea.

La această ediţie vor participa meşteri populari din localităţile vrâncene Bîrseşti, Ciorăşti, Cîmpuri, Cîmpineanca, Dumitreşti, Fitioneşti, Reghiu, Mera, Soveja, Spulber, Nereju, Nistoreşti, Paltin.Din ţară vor expune meşteri populari din Tîrgu-Jiu şi Tismana-Gorj, Alba, Suceava, Cluj.


La vernisaj, un grup de concurenţi, vor exemplifica arta proprie în prezenţa spectatorilor iar grupul "Cetina" aparţinând Şcolii Populare de Artă din Focşani, va susţine un recital de muzica populară cu tematică pascală.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite