Mâine / Încep lucrările la hidrocentrala Cosmeşti - Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După hidrocentralele de la Călimăneşti şi Movileni, aceasta din urmă dată în folosinţă la sfârşitul anului trecut, în Vrancea se pregăteşte construirea unei noi hidrocentrale, la Cosmeşti - Mărăşeşti. Startul lucrărilor urmează să se dea mâine, când sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai Guvernului.

Investiţia guvernamentală, în sumă de 130 de milioane de euro, este una de importanţă strategică în privinţa exploatării potenţialului hidroenergetic al râului Siret, noul lac de acumulare care se va crea urmând să asigure debitele de apă necesare pentru sistemul de irigaţii.

Citiţi şi: Hidrocentrală de 650 de milioane de lei în Vrancea

Totodată, se speră ca amenajarea hidroelectrică să rezolve şi problemele legate de inundaţii, cunoscut fiind faptul că Siretul a făcut ravagii în Vrancea în anii din urmă.

Locuri noi de muncă

Pe lângă aspectele importante menţionate, reprezentanţii Primăriei oraşului Mărăşeşti cred că începerea construirii noii hidrocentrale va duce la crearea de noi locuri de muncă, într-un oraş şi aşa măcinat de şomaj.

„Înţeleg că se va lucra aici cu sute de oameni şi este imposibil să nu se apeleze şi la forţă de muncă locală. Se prevăd lucrări mari de infrastructură, o şosea ce va traversa râul Siret, un pod, lucrări de perspectivă care vor inluenţa dezvoltarea oraşului nostru", a precizat Constantin Vlase, primarul oraşului Mărăşeşti.

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, investiţiile la amenajările hidroenergetice nu se vor opri aici, fiind avute în vedere pentru anii viitori şi alte puncte de interes energetic.

„Sunt deja finalizate studiile de prefezabilitate pentru alte două viitoare lacuri de acumulare, la Suraia şi Vadu Roşca, care vor fi însă mai mici", ne-a declarat prefectul Ion Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite