Hidrocentrală de 650 de milioane de lei în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania producătoare de energie Hidroelectrica va inaugura, mâine, hidrocentrala de la Movileni, din judeţul Vrancea, în urma unei investiţii de 650 de milioane de lei.

„Centrala hidroelectrică de la Movileni, amplasată pe râul Siret, are o putere instalată de 33,9 MW şi va furniza 112,4 GWh de energie pe an. La proiectarea şi realizarea acestui obiectiv s-a avut în vedere exploatarea potenţialului hidroenergetic al Siretului prin construirea a două noi hidrocentrale: Cosmeşti şi Movileni“, informează un comunicat al Hidroelectrica. De asemenea, amenajarea hidroenergetică va asigura debitele necesare pentru irigaţii, alimentarea cu apă potabilă a zonei şi va scoate de sub efectul inundaţiilor mari suprafeţe agricole, spun oficialii companiei.

Amenajarea râului Siret pe sectorul Cosmeşti –Movileni a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern în 1990. Valoarea investiţiei de la Movileni este de 650 milioane de lei. Proiectantul lucrării este ISPH Bucureşti, iar executant – Hidroconstrucţia. Echipamentele sunt furnizate de companii româneşti - UCM Reşiţa (cele energetice) şi PROMPT Timişoara (cele hidromecanice). Montajul a fost realizat de compania Energomontaj.

Hidroelectrica este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, are peste 5.000 angajaţi şi este cel mai mare producător intern de energie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite