GALERIE FOTO-VIDEO Starea deplorabilă a unui drum judeţean i-a adus în pragul revoltei pe sătenii din Diocheţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DJ 205 J Panciu-Diocheţi-Moviliţa nu a avut niciodată de asfalt iar anul trecut a fost propus pentru a fi reabilitat, costurile fiind estimate la 13 milioane de lei.

De ani de zile, porţiunea de 4 km care leagă satul Diocheţi de oraşul Panciu este ca un blestem pentru cei care se aventurează pe acolo.

Ajunşi la capătul răbdării, oamenii au decis să ia atitudine şi au ieşit în stradă să-şi verse marele năduf. Ei spun că sunt duşi cu zăhărelul de la o zi la alta de către autorităţi, în condiţiile în care drumul arată jalnic.

image

CLICK aici pentru imagini

„De când s-a topit zăpada mi-am făcut maşina praf. Fac naveta zilnic la Panciu şi mă costă cam 200 de lei lunar bucşele şi alte reparaţii. Un traseu care în condiţii normale se face în zece minute, eu îl fac în jumătate de oră", se plânge localnicul Laviniu Banta.

Oamenii sunt nervoşi pentru că cei de la judeţ îi tratează ca cetăţeni de mâna a doua.

„80 % din locuitorii din Diocheţi folosesc acest drum. Plătim şi noi rovignetă ca toată lumea, plătim taxe şi impozite, dar cineva, acolo sus, nu ne iubeşte. Uitaţi ce tranşee, mergem ca pe arătură. Ca să răzbaţi îţi trebuie maşini 4X4", ne declară Valentin Holban.

„Am 46 de ani, dar nu i-am văzut odată pe cei de la judeţ să intre să pună o lopată de pietriş pe drum", spune şi Viorel Hagiu.

Drumul Judeţean DJ 205J face legătura între Panciu-Diocheţi şi Moviliţa şi are o lungime de doar 7 kilometri.

GALERIE FOTO: Străzile din Focşani, pline de gropi după dezgheţ

Reprezentanţii Primăriei Moviliţa confirmă faptul că administratorul drumului, în speţă Consiliul Judeţean Vrancea, nu a intervenit niciodată pentru pietruirea lui.

„Vă spun sincer că deşi nu este în sarcina noastră, Primăria Moviliţa a făcut deszăpezirea în iarna asta şi tot noi l-am mai balastat din când în când. Ştiu că a fost propus pentru asfaltare şi prins în Programul PNDI , însă cred că sunt şanse mici să se întâmple ceva din moment ce Guvernul a anunţat că va renunţa la o parte din lucrări din lipsă de bani", ne-a precizat Corneliu Cristian, primarul comunei Moviliţa.

Locuitorii din Diocheţi spun că au în intenţie să blocheze drumul dacă vocea lor nu se face auzită.

Responsabilii din conducerea Consiliului Judeţean Vrancea nu au răspuns la telefon să vorbească despre acest subiect.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite