Focşani: Spitalul Judeţean cheltuie sute de milioane cu neasiguraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii se tem că operaţia lui Cristinel Cosma nu va fi decontată de CAS.
Medicii se tem că operaţia lui Cristinel Cosma nu va fi decontată de CAS.

Spitalul are de recuperat circa 80.000 de lei, sume care provin din servicii acordate pacienţilor fără poliţă de asigurare medicală.

Sume uriaşe se pierd în sistemul sanitar din Vrancea pentru pacienţii care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani fără să deţină o asigurare medicală.

Mai citiţi şi: Peste o mie de vrânceni aşteaptă un dispozitiv medical de la Casa de Asigurări de Sănătate

Aceştia primesc îngrijiri medicale zile sau chiar şi săptămâni în şir, în funcţie de gravitatea cazurilor. Cele mai multe sunt cazuri sociale, boschetari sau persoane care nu realizează nici un venit.


„În acest moment, sunt 62 de pacienţi de la care am avea de primit peste 80.000 lei, bani pe care cred că nu o să-i obţinem niciodată pentru că nu au bunuri care pot fi executate", spune Nicolae Moise, managerul spitalului.


Sumele provin din servicii medicale pe care respectivii pacienţi le-au primit dar, în lipsa asigurării, nu pot fi decontate de CAS Vrancea. Conform oficialilor spitalului, în luna ianuarie sunt înregistraţi pe spitalizare continuă 78 de pacienţi neasiguraţi iar până acum, pentru luna februarie, încă 39 de persoane.

Reprezentanţii CAS Vrancea spun că cele mai mari sume care sunt refuzate la plată spitalelor din judeţ pentru neasiguraţi sunt pe spitalizare de zi, respectiv circa 25% din valoarea solicitată.

„Nu ştiu de unde o să plătesc spitalul"

Cristinel Cosma a ajuns sâmbătă dimineaţa la spitalul judeţean cu degerături. Medicii au decis că nu îi mai pot salva picioarele şi că i le vor amputa. Intervenţia este programată zilele următoare iar după aceea, pacientul va mai sta în spital.

„Nu am de unde să plătesc, că nu am lucrat cu carte de muncă la patronul ăsta. Ce mă fac eu acum?", se vaită bărbatul.

Medicii sunt conştienţi de această situaţie însă spun că nu au cum să externeze pacienţii înainte de finalizarea tratamentului, chiar dacă aceştia nu sunt asiguraţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite