Focşani: Mia Negru a confecţionat singură 5.000 de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşăneanca, în vârstă de 51 de ani, este primul comerciant care s-a grăbit să vină în ultima săptămână a iernii cu mărţişoare de vânzare. Spune că este o ambiţie personală de a fi prima în fiecare an, convinsă că acest lucru îi poartă noroc la vânzari.

Anul acesta a venit pe piaţă cu nu mai puţin de 5.000 de mărţişoare, toate confecţionate de mâna ei. Lucrează diverse, începând de la flori din pluş şi fluturaşi cu aripi colorate şi până la coşuleţe din răchită cu flori din pânză.

Citiţi şi: Dragobete cu ursuleţi de pluş şi excursii la munte

Fac mărţişoare de la opt ani. Meşteşugul l-am învăţat de la mama şi n-am lipsit niciun an de pe piaţă. Este o muncă migăloasă, dar îmi place. Când vine luna decembrie, las toată treaba pe care o am la o parte şi lucrez zi şi noapte la mărţişoare", ni s-a destăinuit Mia Negru.

Materia primă o procură de la chinezi

Femeia spune că se aprovizionează cu materie primă din depozitele chinezeşti din Bucureşti, ceea ce îi uşurează munca.

„Pe vremea lui Ceauşescu, aveam altfel de furnizori, care ne făceau rost de prin fabrici, pe sub mână, de aracet, lac, stofe, cartoane şi munceam din greu până ieşeau nişte mărţişoare frumoase", îşi aminteşte Mia Negru.

Cele mai simple pe care le-a lucrat le vinde cu un leu, iar cele mai sofisticate, care au însemnat muncă şi migală în plus, le dă cu zece lei.

„Vreau să-i cumpăr soţiei un mărţişor din acesta cu flori, ca să-i poarte noroc. Îl iau de astăzi, ca să fiu eu sigur", ne-a spus focşăneanul Valentin Alexe, unul dintre clienţi.

Femeia este convinsă că va reuşi în această săptămână să vândă tot ce a lucrat o iarnă întreagă, pregătindu-se pentru 8 Martie cu daruri şi mai frumoase pentru femei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite