Dragobete cu ursuleţi de pluş şi excursii la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadouri sunt pentru toate gusturile şi buzunarele
Cadouri sunt pentru toate gusturile şi buzunarele

Chiar dacă Valentine's Day, sărbătoarea împrumutată de la americani, a câştigat teren în rândul îndrăgostiţilor focşăneni, Dragobetele nu este uitat şi rămâne preferatul celor care respectă tradiţiie poporului român.

Personaj mitologic, Dragobetele este cunoscut ca fiind un fecior chipeş şi puternic, care aduce iubirea în casă şi în suflete. Tocmai de aceea, pe 24 februarie cuplurile de focşăneni au făcut o obişnuinţă din a petrece şi din a-şi face cadouri.

„Cred în Dragobete, deoarece este sărbătoarea noastră tradiţională. Deşi sunt pensionar, nu uit să îi cumpăr câte o mică atenţie soţiei mele", spune Valerian Gurguiatu.

Sunt şi tineri care sunt adepţi ai acestei zile şi, chiar dacă nu sunt îndrăgostiţi, fac cadouri prietenilor şi colegilor de şcoală.

„În fiecare an, le dau prietenilor şi colegilor felicitări, ursuleţi din pluş şi brăţări confecţionate chiar de mine", spune Andreea Savin.

Şi magazinele au scos la vânzare numeroase obiecte care simbolizează dragostea. Pernuţe sub formă de inimioare, pluşuri sau felicitări, toate se vând foarte bine în această perioadă.

Oferte speciale la agenţii

Tocmai pentru a promova valorile româneşti, agenţiile de turism au luat hotărârea de a oferi clienţilor pachete speciale de Dragobete. Hotelurile şi pensiunile din Bran, Cluj, Sinaia şi chiar de pe litoral au pregătit pentru îndrăgostiţi petreceri cu muzică lăutărească şi cine romantice.

„În funcţie de hotel, preţurile variază între 80 şi 150 de lei pe zi de persoană, aici fiind incluse cazarea, masa festivă şi muzica. În general, sejururile sunt de două - trei nopţi", declară Simona Milea, agent de turism la Epcot Travel.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite