Focşani: Îşi plătesc datoriile cu mobila din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzarea lucrurilor din casă este o soluţie diperată pentru plata datoriilor
Vânzarea lucrurilor din casă este o soluţie diperată pentru plata datoriilor

Disperaţi că nu-şi mai pot achita facturile şi creditele, focşănenii şi-au scos mobila şi electrocasnicele la vânzare.De câteva luni, anunţurile prin care se scot la vânzare produse de mobilier, frigidere, maşini de spălat sau aragazuri sunt nelipsite din cadrul rubricii de Mică Publicitate.

„Vând urgent mobilă de dormitor, sufragerie, bucătărie, maşină de spălat, aragaz la preţ avantajos", aşa sună unul dintre anunţurile făcute de un focşănean.

Mai citiţi şi: Ieftinirea mobilei relansează vânzările

Sătul de facturile fabuloase de la întreţinere, dar şi de datoriile pe care le făcuse între timp, Nicolae Avram a luat hotărârea de a vinde toată mobila, electrocasnicele şi covoarele şi de a se muta la ţară, în casa părintească.

„Cheltuielile cu întreţinerea creşteau de la o lună la alta şi nu reuşeam să le mai plătesc. De aceea, m-am gândit că ar fi mai bine să vând tot ce aveam în casă şi să mă mut în casa părinţilor mei. Am vândut o parte din ele, mai am două covoare persane pe care le dau cu 600 de lei şi o maşină de spălat. Aşa mi-am achitat şi datoriile şi mi-a rămas şi o rezervă", spune bărbatul.

Vând ca să-şi achite creditele

Sunt şi focşăneni care s-au împrumutat la bănci pentru a-şi cumpăra electronice şi electrocasnice sau pentru a-şi renova apartamentele, însă acum sunt nevoiţi să vândă tot ce au pentru a scăpa de datorii.

„Ne descurcăm foarte greu în această perioadă, mai ales că avem şi rate la bancă. De aceea, ne-am hotărât să vindem apartamentul în care stăm acum şi o parte din mobilă şi să ne mutăm în unul mai micuţ", spune Violeta Păduraru.

De asemenea, foarte multe sunt anunţurile prin care focşănenii scot la vânzare produse electronice, cum ar fi televizoare, antene Tv, camere foto sau dvd-uri. Nici calculatoarele, laptopurile, imprimantele sau telefoanele nu lipsesc de pe lista produselor second - hand, vândute de nevoie.

De obicei, cei care îşi iau inima în dinţi şi renunţă la lucrurile cumpărate cu multă trudă se gândesc că îşi vor putea cumpăra altele după ce trec de criza economică.

La ţară se vinde miez de nucă şi porumb

Şi vrâncenii care locuiesc în mediul rural au găsit metode de a mai câştiga câte ceva bani pe timp de criză. Aceştia scot la vânzare diferite produse din gospodărie, de la miez de nucă, porumb sau grâu până la vin, ţuică de prune ori puieţi de pomi fructiferi, trandafiri şi viţă de vie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite