Focşani: Primele victime ale gerului: doi oameni au murit îngheţaţi iar alte patru persoane au ajuns la spital cu degerături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi poliţiştii verifică locurile aglomerate în oraşe pentru a depista persoanele cu hipotermie.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

Citiţi şi: Buzău: Primele victime ale gerului: o femeie a murit şi doi bărbaţi au ajuns la spital cu degerături

Gerul năpraznic a făcut deja cinci victime în judeţul Vrancea, dintre care două au decedat. Ionel Rusu în vârstă de 56 de ani, din comuna Bogheşti, a îngheţat în propria locuinţă deoarece, fiind prea sărac, nu a avut posibilitatea să se încălzească pentru a putea rezista temperaturilor extrem de scăzute.

Duminică seara, bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă ca urmare hipotermiei şi a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. „Bărbatul a fost descoperit în această stare de către un vecin, care a sunat la Ambulanţă. Cadavrul se află la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subinspector Cătălina Olteanu.


O fetiţă de 11 ani a degerat


Un alt bărbat a cărui identitate nu a fost stabilită încă a fost declarat decedat, ieri dimineaţă , de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, solicitat în comuna Andreiaşu.

Bărbatul, care zăcea pe un câmp, avea în jur de 50 de ani şi, până la efectuarea necropsiei, se consideră drept cauză a morţii, hipotermia. Alte patru persoane au ajuns la spital, ieri, cu degerături.

Este vorba de o bătrână din comuna Soveja, de doi tineri de 18 şi respectiv 29 de ani, precum şi de o fetiţă de 11 ani din satul Ciorăni. Tânărul de 29 de ani din Odobeşti este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani. Acesta a dormit acasă la un prieten fără să aibă nici o sursă de încălzire. "Am adormit la un prieten în Odobeşti fără să mai facem focul", ne-a spus Aurel Simion. Cea mai scăzuă temperatură în judeţul Vrancea a fost înregistrată astăzi la Lepşa de minus 25, 5 de grade Celsius. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <!--[if gte mso 10]>

Citiți și:

Persoanele fără adăpost riscă în aceste zile să moară înghețați

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite