Focşani: Dacia Logan nouă costă doar 3.200 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încântaţi de noua formulă a programului, vrâncenii s-au înscris deja în bazele de date ale dealerilor auto. Profitând de faptul că s-au introdus tichetele valorice pentru rablele duse la centrele de colectare, zeci de vrânceni vor să îşi cumpere o maşină nouă.

Programul „Rabla" va fi demarat, cel mai probabil, la sfârşitul lunii februarie, dar vrâncenii au început deja să se înscrie pe listele de aşteptare ale dealerilor auto încă din primele zile ale acestei luni.

Citiţi şi: Firmele datornice aduc profituri fabuloase

„De la începutul anului, avem înscrise treizeci de persoane care aşteaptă să se dea startul programului pentru a-şi putea achiziţiona o maşină nouă. Persoanele fizice care vor să fie incluse în program trebuie să predea colectorului spre casare autovehiculul uzat, obţinând astfel certificatul de distrugere şi tichetul valoric. Un doritor poate avea, de la unul, până la trei tichete valorice", declară Costel Ivan, dealer la Auto Sima Beyer.

Valoarea tichetului este de 3.800 de lei, iar cei care reuşesc să obţincă trei astfel de tichete, îşi pot cumpăra cea mai ieftină maşină, o Dacia Logan, cu doar 3.200 de euro.

Focşănenii, încântaţi de sistemul tichetelor

Noua formulă a programului i se pare foarte profitabilă lui Marin Ciobanu, care a reuşit să facă rost de trei tichete valorice. „Îmi trebuia o maşină nouă. Aveam o Dacia 1310 foarte veche, din 1984 şi dacă tot s-a ivit această oportunitate, cu predatul mai multor maşini vechi, am vrut să profit de ea. Am mai găsit două rable pe care le cumpăr cu 1000 de lei fiecare, pentru a putea obţine şi celelalte două tichete. Astfel, dau acont 11.400 de lei, valoarea celor trei tichete şi îmi cumpăr o Dacia Logan", spune focşăneanul.

Şi persoanele juridice, incluse în program

Mai nou, nu doar persoanele fizice pot scăpa de „vechiturile" din faţa blocului prin intermediul Programului Rabla, ci şi persoanele juridice care, însă, trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe. "În primul rând, nu trebuie să aibă datorii către stat şi să nu fi primit, în ultimii trei ani, un ajutor de la stat de peste 200.000 de euro. De asemenea, trebuie să aibă o situaţie financiară foarte bună", adaugă Costel Ivan.

În bazele de date ale dealerilor auto figurează doar câteva persoane juridice. „Din cele opt persoane care vor să intre în program, doar una este juridică. La noi, cea mai ieftină maşină care poate fi cumpărată cu trei tichete valorează 7.500 de euro", declară Doru Dimitriu, dealer Scorpion.

Pentru a putea fi casată, rabla trebuie să aibă o vechime de minimum zece ani să să fie înmatriculată în România.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite