Focşani: Cuza şi Moş Ion Roată au fost înlocuiţi de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an deputatul ţăranilor, Moş Ion Roată şi domnitorul Alexandru Ioan Cuza au fost înlocuiţi de organizatorii manifestărilor din 24 ianuarie.

Dacă până acum ne-am obişnuit să ne delectăm cu personajul ţăranului Moş Ion Roată, care a contribuit semnificativ la Mica Unire a Moldovei cu Ţara Românească, în acest an vom asista la şedinţa din Divanul ad - hoc ţinută de unionişti şi anti - unionişti, practic Parlamentul din acea vreme.

Mai citiţi şi:

Braşov: Hora Unirii în Piaţa Sfatului, la minus 20 de grade Celsius

Dublu eveniment la Biblioteca Judeţeană

Şi domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost scos din schemă.
"A venit vremea să mai schimbăm ceva. Se va ţine practic pe scenă şedinţa Divanului ad - hoc pentru că trebuie să alternăm pentru oameni. Vor fi actori buni care vor pune în scenă momentele exact cum a fost atunci", ne-a delarat directorul Teatrului "Maior Gheorghe Pastia", actorul Sorin Francu.

Militarii defilează cu torţele aprinse

La manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 151 de ani de la Mica Unire înfăptuită de domnitorul Cuza chiar pe locul în care odinioară curgea râul Milcov, ar putea participa peste 1.500 de persoane din tot judeţul. Este aşteptat şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Totul va începe la ora 16.00 cu şedinţa Divanului ad - hoc, asta dacă gerul năprasnic nu va strica "ploile" organizatorilor.

După şedinţa parlamentului istoric este programată Hora Unirii cu toţi vrâncenii prezenţi, iar la ora 17.00, militarii din Garnizoana Focşani se vor retrage către unităţile militare cu torţele aprinse.

Pentru asigurarea climatului de ordine publică, vor fi angrenaţi 64 de poliţişti şi 160 de jandarmi iar bulevardul Republicii va fi închis circulaţiei rutiere în zona teatrului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite