Directorul Diecţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă a fost trimis în judecată de DNA pentru că şi-a cumpărat funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Alexandru Bălan, omul de afaceri focşănean ce deţine hotelul Unirea dar şi fostul procuror Ion Popescu.

Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit unui comunicat de presă emis de Departamentului Naţional Anticorupţie filiala Galaţi arată că în vara anului trecut fostul procuror general al Curţii de Apel (CA) Galaţi, Dinu Gâlcă a primit de la directorul Direcţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă foloase necuvenite şi i-a promis acestuia că va obţine menţinerea sa în funţie la direcţia de la Focşani.

Mai exact, directorul Direcţiei Silvice Focşani i-a schimbat destinaţia unui teren pe care fostul procuror general al CA Galaţi îl primise moştenire prin testament de la mătuşa soţiei sale, i-a construit un gard împrejmuitor în valoare de aproape 3.300 de lei dar l-a ajutat fostul procuror general să îşi construiască o vilă pe terenul respectiv.

Directorul Direcţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă a fost trimis în judecaţă pentru cumpărare de influenţă, alături de fostul procuror general al CA Galaţi, Dinu Gâlcă dar şi de avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Bălan şi fostul procuror la CA Galaţi, Ion Popescu aceştia din urmă fiind auzaţi că au fost intermediari în intervenţiile pentru menţinerea sa în funcţie.

Citeşte şi: Agentul petrecăreţ a fost dat afară din Poliţie

Miză:  teren de 15 ha în Focşani

În acelaşi dosar mai este trimis în judecată omul de afaceri focşănean Bogdan Vasile ce deţine hotelul Unirea din Focşani. Acesta este acuzat că i-ar fi dat mai multe mese gratuite aceluiaşi Dinu Gâlcă la restaurantul hotelului său şi produse alimentare în valoare de 3.200 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionarii Prefecturii Vrancea să îi elibereze acestuia titlu de proprietate pentru un teren de 15 ha înintravilanul municipiului Focşani, deşi acel teren urma să fie primit de alte persoane care îl aveau în moştenire.

Capetele de acuzare ce figurează pe numele fostului procuror general al Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă sunt trafic de influenţă în formă continuată, şantaj, fals în declaraţii în formă continuată şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite