Cum trebuie să procedezi dacă ai fost autorul unui accident de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentele în traficul rutier se numără printre primele trei cauze de deces
Accidentele în traficul rutier se numără printre primele trei cauze de deces

Potrivit unei statistici întocmite de poliţişti, accidentele în traficul rutier se numără printre primele trei cauze de deces pentru persoanele între 5 şi 44 ani. În fiecare an, aproape 1,3 milioane de persoane mor ca urmare a unei coliziuni în traficul rutier, zilnic fiind înregistrate peste 3000 de decese.

Poliţiştii vrânceni dau o serie de sfaturi cetăţenilor care au provocat accidente de circulaţie:

1. Făptaşul trebuie să se asigure că în urma accidentului nu au fost persoane care au suferit vătămări corporale.

2. Daca exista suspiciunea ca una din persoanele implicate a suferit vatamari, sa anunte organele de politie si sa astepte pana la sosirea acestora la locul faptei, fara sa modifice pozitia autovehiculelor sau sa stearga urmele producerii accidentului.

3. Daca in urma accidentului s-au produs numai pagube materiale, fara sa existe persoane vatamate, atunci conducatorii auto au urmatoarele optiuni:
- sa se prezinte in termen de 24 de ore de la producerea accidentului la unitatea de politie competenta pentru intocmirea documentelor de constatare.
- sa incheie o constatare amiabila de accident, in conditiile legii.

4. Daca ati fost implicat intr-un accident rutier, fie in calitate de pieton, biciclist, mopedist, fie in calitate de conducator auto, iar celalalt conducator auto implicat a parasit locul faptei, trebuie sa procedati astfel:
- sa retineti cat mai multe semnalmente ale autovehiculului condus cat si ale conducatorului auto care a parasit locul faptei.
- sa solicitati ajutorul eventualelor persoane care au asistat la producerea accidentului sau au putut sa retina si ei alte detalii ale autovehiculului si sa le cereti sa ramana in zona pana la sosirea organelor de politie.
- sa apelati personal Numărul de urgenta 112 sau solicitati pe cineva sa apeleze acest numar si sa ramaneti la fata locului, fara sa deplasati autovehiculul sau sa modificati locul faptei.

Atentie! Cu cât veţi reţine mai multe detalii ale autovehiculului implicat, cu atât se poate identifica mai rapid autorul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite