Costică Argint dă statul în judecată pentru lunile petrecute în închisoare / Interlopul a declarat că fost pedepsit în urma unei înscenări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argint a organizat astăzi o conferinţă de presă şi a atacat miniştrii din perioada comunistă spunând că va veni în faţa presei cu dovezi inciminatorii la adresa acestora.

Eliberat din Penitenciarul Focşani în urmă cu două zile, Costică Argint a făcut o serie de declaraţii astăzi la o conferinţă de presă pe care a organizat-o în Focşani alături de avocatul său, Cristian Drăghici.

UPDATE VIDEO Interlopul Costică Argint a părăsit Penitenciarul Focşani / Vezi aici ce a declarat acesta când a fost eliberat

Interlop la puşcărie: Deţinutul Argint spunea poezii şi făcea sport

Fostul lider al romilor susţine că nu a comis fapta pentru care a fost condamnat la închisoare şi că nu a fugit niciodată din ţară ilegal. Interlopul pune arestarea sa pe seama unui incident petrecut în 1997 când l-a surprins în stare de ebrietate pe şeful poliţiei vrâncene de atunci într-un restaurant acesta crezând că este fotografiat de paparazzii lui Argint.

„Eu am picat într-un moment prost când l-am văzut pe generalul Nenu căzut pe sub masă că era beat. Era pur şi simplu un om care a băut prea mult, nimic rău dar el a crezut că eu i-am pus pe unii paparazzi să îl pozeze şi că am poze cu el. Generalul Nenu m-a ameninţat că mă va băga în închisoare şi apoi am aflat că voi fi împuşcat în cap când nu voi răspunde la somaţie. Mi se pregătea ceva şi atunci am plecat din ţară dar nu aveam nicio restricţie", povesteşte Argint.

„Ulterior mi s-a făcut dosar pentru tulburarea liniştii publice. Dar eram acuzat că am reţinut într-un bar din Boloteşti mai multe persoane, că nu le-am dat voie să iasă afară şi că aveam un pistol în mână. Păi asta este sechestrare şi port armă de foc. Eu de ce am fost condamnat pentru tulburarea liniştii publice. Am fost în acea discotecă dar fusesem chemat să fiu de faţă la o situaţie coflictuală ca lider al unei comunităţi. Nu am sechestrat pe nimeni, nu am avut pistol şi martorii au spus-o", îşi susţine cauza interlopul.

Arestat pentru dezvăluirile făcute lui Tăriceanu

Costică Argint nu a precizat încă ce sumă va cere despăgubire statului român însă a spus că va dona banii unor case de copii. Fostul lider al romilor i-a atacat pe miniştrii români din perioada comunistă spunând că va veni cu dovezi incriminatorii la adresa lor.

„Când voi simţi că libertatea mea nu mai este în pericol, voi veni cu dovezi clare împotriva miniştrilor de atunci, dovezi ce vor cutremura ţara", a mai spus Argint.


Interlopul pune arestarea sa în Italia în dosarul pentru şantaj pe seama dezvăluirilor pe care i l-ea făcut fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

„Ce a făcut Tăriceanu dacă s-a văzut cu mine la Roma. Eu nu eram un infractor ci liderul unei comunităţi şi i-am dezvăluit nişte fapte atunci cum românii erau ăersecutaţi în Italia. De exemplu cum un român era legat de un calorifer cu cătuşe şi îşi făcea nevoile acolo că nu era lăsat să meargă la baie. Imediat după acest fapt am fost arestat în Italia pentru diverse lucruri. Am proces pe rol şi se va soluţiona", spune acesta.

Foştii activişti ai PCR, bogaţii României de azi


„Văd că în ţară procurorii care activau în partidul comunist şi au făcut rău multor oameni din România şi spuneau atunci că doar urmează deciziile partidului, acum au case mari, averi mari din salarii de bugetari. Nu îi întreabă nimeni nimic", a atras atenţia fostul lider al romilor.

Preferă termenul indo-rom

Întrebat ce termen preferă pentru etnia dinc are face parte, Costică Argint a optat pentru termenul de indo - rom. „Când spui rom mă gândesc la alcool şi ne asociem astfel cu băutura. Dacă spui ţigan spui tot ce poate fi urât pentru că ţiganii sunt asociaţi cu cei care fură, care fac fapte rele. Noi ne tragem din indieni şi prefer termenul de indo-rom. Dar poţi să ne spui pe nume pur şi simplu, nu trebuie neapărat să spui cioară sau rachetă cu pene!", a conchis Argint în timp ce se pregătea să plece la Bucureşti pentru a lua avionul spre Italia.

Bercea Mondial, o ruşine

Referitor la liderul romilor arestat de curând, Bercea Mondial, Costică Argint dezaprobă statutul acestuia de lider al romilor. "Ce fel de lider al romilor eşti tu dacă nu ştii nici litera A din alfabet. Este foarte rău că el este pus pe această funcţie dacă nu este deloc învăţat. Nu ştiu cine i-a recunoscut funcţia aceasta dar nu mi se pare o variantă bună", a mai spus interlopul focşănean.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite