Interlop la puşcărie: Deţinutul Argint spunea poezii şi făcea sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Penitenciarului spun că interlopul şi-a grăbit eliberarea recitând poezii şi făcând multă mişcare. Costică Argint intenţionează să plece mâine în Italia la familia sa dar şi pentru un proces de şantaj pe care îl are cu un om de afaceri italian.

Fostul lider al comunităţii de etnie romă din Vrancea, Costică Argint, (53 ani) a fost eliberat condiţionat ieri de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă din Focşani după ce Curtea de Apel Galaţi i-a aprobat cererea pe motiv că interlopul a executat două treimi din pedeapsa de 3,6 ani de închisoare pentru un ultraj contra bunelor moravuri comis în 1997 într-un bar din satul vrâncean Găgeşti.

Instanţa i-a recunoscut practic interlopului perioada de detenţie pe care a executat-o în Italia, unde a fost reţinut de autorităţile din Peninsulă.

Costică Argint a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani pe 29 octombrie 2010. Autorităţile au avut de furcă până l-au arestat întrucât, deşi era condamnat în ţară, Argint a obţinut în 2002 azil politic de la autorităţile italiene.

Argint recita poezii şi colinde

Angajaţii Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă din Focşani spun că interlopul şi-a grăbit eliberarea recitând poezii şi făcând sport.

"Domnul Costică Argint a avut un comportament pozitiv influenţând pozitiv şi comportamentul celorlalţi deţinuţi cât a stat aici. A participat la activităţile cultural - artistice, a recitat poezii şi colinde la sărbătorile de iarnă. A contribuit la astfel de manifestări şi de 1 şi 8 martie, de Ziua Mamei, a făcut sport la sală. A participat şi la activităţile muzicale", ne-a declarat Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani.

Se simte ameninţat

Ieri, la ieşirea din penitenciar, Argint a declarat că va pleca în Italia, acolo unde se află şi familia sa şi că va merge, în Peninsulă, la un alt process, unde este judecat pentru şantaj asupra unui om de afaceri.


Costică Argint a mai declarat la ieşirea din Penitenciar la Focşani că încă are motive să se teamă pentru siguranţa şi libertatea sa pentru a face anumite declaraţii.

"Dacă vreodată voi înţelege că siguranţa mea fizică şi libertatea mea vor fi în pericol voi face nişte declaraţii. Deocamdată, nu", a mai spus Argint.

Argint, Cioroianu, Tăriceanu

Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu şi de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat, în 2007, de uciderea unei italience.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite